x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ambasada Suediei oferă o rețetă secretă de chifteluțe

Ambasada Suediei oferă o rețetă secretă de chifteluțe

de Diana Scarlat    |    31 Mar 2020   •   09:28
Ambasada Suediei oferă o rețetă secretă de chifteluțe
Sursa foto: ikea.com

Pentru a veni în sprijinul românilor care sunt obligați să stea în casă, în această perioadă, dar și pentru a-și face cunoscută oferta culinară, Ambasada Suediei a publicat rețeta unor chifteluțe celebre, care se puteau găsi la un singur restaurant din București, închis pe perioada pandemiei. Dar oamenii sunt îndemnați să încerce rețeta acasă, pentru a se simți mai confortabil

Rețeta celebrelor chifteluțe suedeze este însoțită de un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei la București: „Te așteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea? Suntem alături de tine (cu gândul) și dorim să te ajutăm cu... o reţetă de chifteluţe suedeze. Aceasta îţi poate oferi răspunsul la două întrebări existenţiale: 1. cum să faci să le mai mănânci, acum că s-a închis Ikea 2. cum să-ţi diversifici portofoliul de activităţi, acum că s-a închis mall-ul (și Ikea)”. Rețeta este simplă: „500 g de carne tocată (amestec vită/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapă, sare, piper, condimente după gust. Toacă ceapa mărunt și călește-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte. Amestecă carnea tocată cu ceapa, oul, laptele/ pesmetul și condimentele. Adăugă puțină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele și apoi rumenește-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit. Întoarce-le și lasă-le să se rumenească pe toate părțile. Servește cu piure de cartofi sau cartofi fierţi și sos de merișoare (dacă ai apucat să-ţi cumperi)”, este mesajul ambasadei.

 

 

 

×