x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cartofi cu sos de legume (rețetă pentru Postul Paștelui)

Cartofi cu sos de legume (rețetă pentru Postul Paștelui)

11 Feb 2018   •   23:36
Cartofi cu sos de legume (rețetă pentru Postul Paștelui)

Persoanele care se decid să urmeze un regim de slăbit, pot fi, fără de voie, vegetarieni (sau măcar pe jumătate vegetarieni, adăugând în meniu lapte, brânzeturi, ouă sau chiar peşte).

Carnea slabă de peşte (ce are un conţinut ridicat de acizi Omega 3), salatele de legume, brânzeturile degresate şi fructele, fiind ingredientele de bază ale unor preparate care sunt la fel de bogate în arome şi gusturi ca şi cele pe care le-am putea considera "obişnuite". În această perioadă a anului, credincioşii ortodocşi vor fi şi ei adepţii acestei diete, chiar dacă numai pentru aproape şase săptămâni cât ţine Postul Crăciunului. Este bine de ştiut însă că opţiunile alimentare nu trebuie să se reducă doar la popularii cartofi fierţi, fasole uscată, ciorbe de legume, halva şi măsline. Lumea vegetală este atât de bogată încât nu ai cum să te saturi, iar reţetele parcă nu au fost niciodată atât de creative. Aşadar, o ocheadă în cărţile de bucate, un strop de imaginaţie şi... poftă bună!

Să gătim, deci, Cartofi cu sos de legume
Ai trebuință de: 500 g cartofi, un dovlecel, un ardei capia, două cepe, doi căţei de usturoi, 3 roşii, o lingură cu pastă de tomate, 4 ouă, o legătură de pătrunjel, sare, piper, ulei de floarea soarelui.

.........

Află mai departe toate detaliile acestei retete romanesti

×