×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cea mai scumpa BOMBOANA din lume costa peste 7.000 de euro

14 Mar 2018

Maestrul cofetar portughez Daniel Marcelino Gomes a sedus gusturile rafinate ale celor mai bogate persoane din lume cu noua sa creaţie, o pralină elaborată cu fire din aur de 24 de carate, care costă 7.728 de euro şi poate fi considerată cea mai scumpă bomboană din lume.

 

Curioşii vor putea vedea această pralină între 17 şi 18 martie în oraşul Obidos, din apropiere de Leiria, cu prilejul Festivalului Internaţional al Ciocolatei. Bomboana are formă de diamant pentru a scoate şi mai mult în evidenţă caracteristicile acestui produs de lux, având 3 centimetri înălţime şi 2,5 centimetri lăţime. Potrivit lui Gomes, ideea i-a venit în urmă cu trei ani când compania lui a vrut să facă pasul spre segmentul de lux şi să se adreseze consumatorilor rafinaţi şi cu mare dare de mână.

Intrebat dacă aurul este comestibil, maestrul a asigurat că "aurul se consumă de peste mii de ani". În cantităţi foarte mici, el este chiar benefic pentru sânge. Desigur, aurul nu are niciun gust, savoarea bomboanei fiind dată de alte ingrediente.

Realizată din ciocolată, având număr de serie şi fiind personalizată cu numele cumpărătorului, bomboana are nevoie de un proces de elaborare de trei săptămâni şi de foarte multă răbdare şi calm, a spus maestrul cofetar. În afară de cacao pură şi zahăr, în cantitate redusă, bomboana are printre ingrediente şofran, trufă albă, ulei de trufă albă, vanilie de Madagascar şi solzi de aur.

Cel mai complicat este procesul final, când Daniel Marcelino Gomes ornează bomboana cu "viermişori" din aur care se pot rupe foarte uşor. "Este ca o muncă de bijutier, trebuie făcut totul cu mult calm", a asigurat el. Deocamdată, bomboana atât de scumpă a găsit cumpărători în Emiratele Arabe Unite, mai ales din Dubai, dar şi din ţări ca Rusia, Argentina sau Angola.

AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Reţeta zilei: Tartă cu brânză, portocale şi migdale Reţeta zilei: Tartă cu brânză, portocale şi migdale
Reţeta zilei: Frittata cu somon Reţeta zilei: Frittata cu somon
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Horoscopul rune pentru săptămâna 24 - 30 septembrie, cu Mihai Voropchievici. Fecioarele intră într-o nebuloasă, fertilitate și belșug pentru Pești
Libertatea.ro Doi tineri au făcut o glumă genială și s-au îmbogățit. 51 de zile nimeni n-a realizat
A1.ro Creștinii din întreaga lume, în stare de ȘOC! O profeție din Biblie tocmai s-a împlinit! Ce anunță
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?
Observator.ro El este tânărul mort în teribilul accident de motocicletă de la Dumitriţa. Rafael avea 20 de ani şi abia se căsătorise (Video)