Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chipsuri de legume

12 Iul 2019

Pentru că tuturor ne plac chipsurile servite alături de o bere sau un suc rece, mai ales în perioada estivală, a sosit, în sfârșit, timpul rețetei: Chipsuri de legume preparate în casă.

Și pentru că în zilele toride cuptorul este mai bine să rămână închis, vom folosi o super friteuză unde nu este nevoie de niciun strop de ulei. Supreme Hot Air Fryer este dotată cu tăvi speciale pentru deshidratat, dar și cu un coșuleț special pentru chipsuri,  așa că le vom prepara în ambele variante.

Rețeta Chipsuri de legume preparate în casă - Ingrediente

  • 2 cartofi roșii
  • 1 cartof dulce
  • 2 sfecle roșii, micuțe
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 1 rădăcină de țelină
  • sare
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Este foarte important modul de feliere pentru realizarea acestor chipsuri de legume, feliile trebuie să aibă aceeași dimensiune, subțire și uniformă. Dacă se poate, chiar și de dimensiuni aproximativ egale, pentru o coacere uniformă.

Mai întâi curățăm și spălăm bine legumele, apoi le lăsăm la scurs. Cu ajutorul unei mandoline, sau a unui feliator electric tăiem legumele. Le așezăm pe un plan întins și le presărăm cu sare. Le lăsăm să se odihnească așa 5-6 minute, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Pulverizăm puțin ulei de măsline peste ele și le așezăm răsfirat pe tăvițele de inox din dotarea friteuzei.

Setăm funcția ”Chips” pentru 20 de minute la 200 de grade, timp și temperatură implicite. Așteptăm scurgerea timpului, chiar dacă pofta este mare. Însă le supraveghem pentru început, să nu se ardă. În funcție de cât de subțiri sunt feliate, legumele se pot deshidrata într-un timp mai scurt decât cel programat și atunci oprim aparatul mai devreme. Sau, dacă nu sunt bine uscate, mai prelungim timpul.

Sunt delicioase, iar friteuza este de mare, mare ajutor.

 

Poftă bună!

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Ce mănâncă un dictator? La masă cu Ceaușescu, Tito și Stalin Ce mănâncă un dictator? La masă cu Ceaușescu, Tito și Stalin
Tort de mere - rețetă din copilărie Tort de mere - rețetă din copilărie
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Mircea Badea: ”Mai psihopat ca mine nu e nimeni!” Ce face zilnic de când a început pandemia de coronavirus
Libertatea.ro Un chelner a început să plângă. Incredibil ce bacșiș i-a lăsat un bărbat! Mesajul scris de client pe nota de plată
A1.ro 10.000 de morți din cauza coronavirusului, în România, la 1 octombrie. Experții, previziuni sumbre: ”Rata de dublare se va accelera înfiorător!”
IncomeMagazine.ro BestJobs: Speranța de angajare a tinerilor a crescut în 2019
Observator.ro Tânără salvată de un client milos din mâinile unui proxenet care îi aducea peste 30 de clienţi pe zi. Sora fetei a trăit o experienţă şi mai dramatică