x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Chipsurile sunt toxice și sporesc riscul de cancer

Chipsurile sunt toxice și sporesc riscul de cancer

10 Dec 2018   •   07:30
Chipsurile sunt toxice și sporesc riscul de cancer

Tentanțiile alimentare sunt multe și, deseori, cedăm în fața lor. Evident, că, din când în când, ne este permisă câte o mică plăcere, însă când acest lucru devine un stil de viață.

Iar excepția se transformă în permanență, lucrurile o pot lua razna, iar consecințele asupra sănătății noastre pot fi devastatoare. De exemplu: chipsurile. Sunt la îndemână, putând fi cumpărate de la orice colţ de stradă şi, pe moment, ne amăgesc foamea. Vestea proastă este, însă, că ele sunt veritabile bombe calorice și abundă în chimicale. Cu toții am mâncat chipsuri, măcar o dată în viață, dar persoanele care le consumă frecvent se supun unor riscuri ale căror efecte devastatoare se vor observa în timp.

Chipsurile sunt produse industriale obţinute din cartofi feliaţi, săraţi şi prăjiţi, cu sau fără arome naturale sau artificiale. Prăjirea este unul dintre cele mai nesănătoase moduri de preparare a alimentelor. La temperaturile înalte necesare prăjirii grăsimile se descompun prin oxidare, hidroliză şi polimerizare generând substanţe toxice precum acroleina şi acrilamida.

Citește mai departe despre toxinele din chipsuri

×