Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cum să faci cei mai buni castraveți murați

18 Oct 2019

Secretul unei saramuri perfecte nu este doar alcalinitatea apei, impuritatea sării (sarea iodată nu poate fi folosită, doar cea grunjoasă, altfel murăturile se înmoaie), ci şi condimentele care se adaugă la borcanul cu bunătăţi.

Astfel, frunzele de vişin, mărarul şi hreanul sunt, la rândul lor conservanţi şi dau aroma potrivită murăturilor.

Raportul de sare la apă pentru orice saramură bună este de 1 lingură de sare grunjoasă, la 1 litru de apă.

REŢETĂ CASTRAVEȚI MURAȚI ÎN SARAMURĂ

Pentru 3 kilograme de castraveciori muraţi aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

3 kilograme castraveţi proaspeţi, fermi, fără zone bătute sau stricate, moi

Crenguţe de mărar uscat

Frunze de vişin

2 linguri boabe de muştar

1 lingură boabe de piper negru

4 rădăcini de hrean curăţate

8 căţei de usturoi (o căpăţână)

3 foi de dafin

3 linguri de sare grunjoasă

Un secret este să puneţi un cuţit sau coada de la o furculiţă de metal sub borcane când turnaţi saramura fierbinte, ca să nu se spargă .

În plus, borcanele trebuie întoarse pe capac şi lăsate peste noapte aşa, acoperite cu prosoape ca să se sterilizeze la rece.

Sursa: telegrafonline.ro

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Fiți atenți atunci când cumpărați fructe. Ce înseamnă numerele de pe eticheta lipită pe banane, portocale, mere? Fiți atenți atunci când cumpărați fructe. Ce înseamnă numerele de pe eticheta lipită pe banane, portocale, mere?
Sarmale de Rusalii, în frunză de tei (rețeta lui Păstorel, adaptată) Sarmale de Rusalii, în frunză de tei (rețeta lui Păstorel, adaptată)
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Medic pneumolog, declarație controversată: „Bolnavul se vindecă singur de coronavirus. Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii”
Libertatea.ro Creștere enormă a numărului de cazuri de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore. Bilanț șocant
A1.ro 10.000 de morți din cauza coronavirusului, în România, la 1 octombrie. Experții, previziuni sumbre: ”Rata de dublare se va accelera înfiorător!”
IncomeMagazine.ro BestJobs: Speranța de angajare a tinerilor a crescut în 2019
Observator.ro Tânără cu BMW la un pas să fie sfâşiată de urs