Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Dulceață de căpșuni ca la bunica

12 Iun 2019

Pentru această dulceață avem nevoie de trei ingrediente:

1,5 kg căpșuni
1 kg zahăr
zeama de la o lamaie

Cum procedăm

Capsunile se curăță de codite,se spală in mai multe ape. Intr-un castron adanc se pune un strat de zahar si unul de capsuni, si tot asa pana am terminat capsunile. Deasupra trebuie sa fie zahar.  Totul se stropește cu zeama de la o lamaie si lăsăm la frigider pana a doua zi.
In aceasta perioada capsunile si-au lasat sucul, iar zaharul s-a topit.
Cu o paleta coatem capsunile, iar zeama ramasase pune intr-un vas in care fierbem dulceata. Lăsăm siropul la foc mic pana se leagă bine (pe o farfurie rece punem o picatura, iar aceasta trebuie să își păstreze forma), apoi adăugăm capsunile si lăsăm sa fiarba vreo 45 de minute. Trebuie să avem grijă să amestecăm să nu înceapă să se prindă sau să se ardă.
Borcanele se spală bine si se usucă in cuptor. Dulceata trebuie turnată fierbinte in borcanele calde (4 borcane de 400 g), după care le închidem și le întoarcem cu capacul în jos după care le infasurăm intr-o patura, lasandu-le sa se raceasca treptat.

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Sașii folosesc această plantă pentru plăcinte și sosuri. Dacă nu știi cum s-o consumi, poți să intri în comă Sașii folosesc această plantă pentru plăcinte și sosuri. Dacă nu știi cum s-o consumi, poți să intri în comă
Rețeta zilei: Aganciabur sau ciorba de urechiușe Rețeta zilei: Aganciabur sau ciorba de urechiușe
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro HOROSCOP, cu Minerva pentru săptămâna 14 - 20 octombrie 2019. Taurii sunt speriați de concurență, Săgetătorii sunt foarte tăcuți
Libertatea.ro Noul Guvern format în jurul PNL, decizie luată de liberali. Noua formulă de Executiv
A1.ro Un italian ar fi filmat fetele: „Am găsit filmarea fără să vreau. Acolo se vând și se cumpără fete tinere”. „Am filmarea în care se vede inclusiv Gheorghe Dincă”
IncomeMagazine.ro BestJobs: Unde au căutat românii să se angajeze în luna iunie. Companiile au înregistrat cu 5% mai multe aplicări la joburi în această perioadă
Observator.ro Horoscop 15 octombrie