Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Ordinea în care se aduc vinurile la masă

04 Dec 2018

În „Codul bunelor maniere astăzi”, Aurelia Marinescu ne învaţă cum să servim vinurile când avem musafiri şi ce capcane trebuie să evităm.

1. Nu se serveşte niciodată un vin dulceag între alte două vinuri albe sau roşii, seci. De exemplu nu se serveşte Porto, dacă s-a servit un vin alb la antreuri. 
2. Trebuie să servim vinurile albe seci înaintea celor roşii.
3. Vinurile albe foarte dulci, în schimb, se servesc după cele roşii.
4. Ordinea este totdeauna crescătoare: mai întâi vinurile slabe, apoi cele tari. 
5. Mai întâi vinul nou, apoi cel vechi. 
6. Vinurile tip şampanie sau spumante se aduc după sau înaintea celor nespumante, niciodată între ele.

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli

 Ce să mănânci pentru a supraviețui cancerului la sân

"Pentru a servi vinurile acasă, ca la restaurant, gazda ia înainte într-un pahar un eşantion şi-l gustă pentru a-şi da acordul. Dacă serveşte el însuşi, o va face cu mâna dreaptă şi cu eticheta în partea din faţă. Nu se apucă niciodată o sticlă de gât. Nu se umple un pahar până sus, ci două treimi, cel mult trei sferturi.

Sticla cu vin este ţinută în mod obişnuit

.............

Citește mai departe AICI

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Rețetă de Crăciun: Sarmale in foi de varza Rețetă de Crăciun: Sarmale in foi de varza
Rețetă de Crăciun: Lebăr de casă Rețetă de Crăciun: Lebăr de casă
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Făcea cumpărături la un magazin de la metroul din București, când un bărbat s-a apropiat de ea. A durat doar o secundă. Nici măcar nu și-a dat seama ce i s-a întâmplat. Totul a fost surprins de o cameră de supraveghere (VIDEO)
Libertatea.ro Liviu Dragnea a rămas fără studii! Ce facultate a făcut liderul PSD în 1999
A1.ro Motivul morții Ancăi Pop! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu autoturismul artistei: N-a avut nicio șansă să supraviețuiască
IncomeMagazine.ro Avertismentul președintelui Asociatiei Analistilor Financiari-Bancari: Nu cumpărați acum locuințe. Preturile vor scădea cel putin cu 25%-30% in urmatorii 2-3 ani
Observator.ro De duminică, vremea se schimbă din nou. Meteorologii revin cu prognoza actualizată de Crăciun