×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Păstrăvii Doamnei Mele (rețeta lui Bacalbașa)

13 Feb 2018

Pastravii vor fi, întotdeauna, o ofertă delicioasă în fiecare meniu! De aceea rețeta acestei zile se va dovedi binevenită! Vrednică femeie, Ecaterina Bacalbaşa!

Şi, oricât ne-ar plăcea legenda cum că ar fi fost bucătăreasa preferată a Reginei Maria, documentele (de istorie mică) ale Casei Regale o contrazic. Pentru că, se ştie, vreme de 30 de ani, la Casa Regală bucătarul favorit a fost neamţul H. Edner, adus de regină de la Coburg, şi, în general, erau preferaţi bucătari germani, chiar dacă reţetarul folosit era cel francez.

Nu putem însă să-i negăm Ecaterinei calităţile de doamnă a casei, bună administratoră şi, cu siguranţă - ne-o arată şi această carte pe care am adnotat-o copios - o bucătăreasă pricepută şi o muză... delicioasă pentru Constantin Bacalbaşa. Jurnalistui, cronicarul Bucureștilor și autorul „Dictaturii gastronomice”, o carte pe care eu încă nu mă satur să o răsfoiesc.

Pastravii Doamnei Mele - rețeta

Recitesc acum, la pagina 190, una dintre reţetele Ecaterinei Bacalbaşa. "Păstrăvii Doamnei mele". Începe cu un cuvânt mai "crud": "omori".

Dar după aceea, reţeta curge ceva mai blând, mai puţin "belicos": "... cureţi şi aşezi păstrăvii într-o cratiţă, ...........

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase retete romanesti

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Cartofi cu sos de legume (rețetă pentru Postul Paștelui) Cartofi cu sos de legume (rețetă pentru Postul Paștelui)
Clătită gătită „pe șvăbește” (rețeta lui Uica Mihai) Clătită gătită „pe șvăbește” (rețeta lui Uica Mihai)
Alte titluri din: Culinar
Rețeta zilei: Gulii umplute Rețeta zilei: Gulii umplute
Reţeta zilei: Prajitură cu ciocolată și alune Reţeta zilei: Prajitură cu ciocolată și alune
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Horoscop săptămâna 20-26 august, realizat de Camelia Pătrășcanu. Leii vor bani mai puțini, Capricornii își schimbă personalitatea
Libertatea.ro Ea este femeia care îl susține pe Connect-R după divorț: „Știu ce s-a întâmplat”
A1.ro Nimeni nu s-ar fi aşteptat la aşa ceva. Ce se întâmplă în apartamentul Elodiei din Braşov, la 11 ani de la dispariţia avocatei
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?
Observator.ro Rezultate admitere Academia de Poliţie 2018. Notele înainte de contestaţii