x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețetă de Crăciun: Sarmale in foi de varza

Rețetă de Crăciun: Sarmale in foi de varza

18 Dec 2018   •   20:30
Rețetă de Crăciun: Sarmale in foi de varza

Ingrediente:

1-2 verze murate 

1 kg amestec carne tocata 

50 g orez 

o ceapa mare 

4-5 linguri de bulion 

sare 

piper 

cimbru

Ingrediente pentru servit obțional

 ardei iute 

smantana 

mamaliga

Mod de preparare:

Amesteca orezul cu carnea tocata, adauga ceapa, fie tocata marunt, fie data prin masina, si potriveste de sare, piper, si cimbru.Desfa verzele si alege foile cat mai intregi si subtiri, incat sa fie maleabile. Daca sunt suficient de mari, da fiecare foaie pe jumatate.Umple fiecare jumatate de foaie cu o lingurita plina de compozitie, ruleaz-o bine si indeasa capetele ramase in sarmaluta.Dupa ce ai terminat de infasurat sarmalele, toaca restul de varza ramasa cat mai marunt si pune un strat pe fundul cratitei, urmata de un rand de sarmale.Toaca si pune un alt strat de varza peste sarmale, apoi pune un nou rand de sarmale, si tot asa pana cand termini de aranjat toate sarmalele in cratita.Pune un rand final de varza deasupra. Pune bulionul deasupra, apoi completeaza cu apa pana incepe sa se vada printre sarmale.Pune capacul si da sarmalele la fiert, la foc mic, pentru 3-4 ore. Serveste-le cu ardei iute sau cu smantana presarata pe deasupra.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Sarmale in foi de varza