Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețeta tradițională a cârnăciorilor Virșli

Autor: DIANA SCARLAT
16 Iun 2019

Comunitățile tradiționale din județul Hunedoara sunt căutate de gurmanzi pentru cârnăciorii Virșli, specifici zonei. Rețeta acestor cârnați picanți, speciali, este veche de peste 300 de ani și a fost transmisă din generație-n generație, diferențiindu-se puțin de la o zonă la alta. Baza rețetei constă în carnea de oaie și mațele de oaie, iar două dintre secrete sunt afumarea și opărirea lor, până la trei minute, ca mod de preparare. În unele zone din Hunedoara, cârnații Virșli se fac în mod tradițional din carne de capră sau de oaie, adăugându-se și puțină slănină de porc. Afumarea trebuie să fie profundă. În toată Țara Zarandului și de la Brad la Făget, până la Câmpeni, rețetele tradiționale de Virșli sunt păstrate cu sfințenie de comunitățile locale și nu pot lipsi de la sărbători. Una dintre rețetele care se pot prepara în gospodărie include: 1,5 kg. carne macră de oaie sau de capră, atent curățată de grăsime, 300 de grame de slănină crudă de porc, preferabil de pe spate, 50 de grame de usturoi (circa 30 de grame/kilogram de compoziție), 30 de grame de sare grunjoasă, 20 de grame de piper măcinat (circa 10 grame/kilogram), 1 lingură de boia de ardei dulce, aromată și 1 linguriță de boia de ardei iute. Cârnații sunt făcuți doar în mațe de oaie, uscați și bine afumați.

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Tartă cu ciocolată dietetică, delicioasă și sănătoasă Tartă cu ciocolată dietetică, delicioasă și sănătoasă
Chipsuri de legume Chipsuri de legume
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro HOROSCOP general pentru săptămâna 19-25 august. Vărsătorii trebuie să profite de oportunitățile pe care le vor primi, Racii sunt activi
Libertatea.ro Mesajul zguduitor al fiului cântăreţei Anamaria Pop, moartă într-un accident rutier: 'hainele tale erau aruncate....'
A1.ro Informații noi despre ororile de la Caracal! Martorii au povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat cu fetele ucise
IncomeMagazine.ro BestJobs: Unde au căutat românii să se angajeze în luna iunie. Companiile au înregistrat cu 5% mai multe aplicări la joburi în această perioadă
Observator.ro Horoscop 20 august