Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețeta tradițională a cârnăciorilor Virșli

Autor: DIANA SCARLAT
16 Iun 2019

Comunitățile tradiționale din județul Hunedoara sunt căutate de gurmanzi pentru cârnăciorii Virșli, specifici zonei. Rețeta acestor cârnați picanți, speciali, este veche de peste 300 de ani și a fost transmisă din generație-n generație, diferențiindu-se puțin de la o zonă la alta. Baza rețetei constă în carnea de oaie și mațele de oaie, iar două dintre secrete sunt afumarea și opărirea lor, până la trei minute, ca mod de preparare. În unele zone din Hunedoara, cârnații Virșli se fac în mod tradițional din carne de capră sau de oaie, adăugându-se și puțină slănină de porc. Afumarea trebuie să fie profundă. În toată Țara Zarandului și de la Brad la Făget, până la Câmpeni, rețetele tradiționale de Virșli sunt păstrate cu sfințenie de comunitățile locale și nu pot lipsi de la sărbători. Una dintre rețetele care se pot prepara în gospodărie include: 1,5 kg. carne macră de oaie sau de capră, atent curățată de grăsime, 300 de grame de slănină crudă de porc, preferabil de pe spate, 50 de grame de usturoi (circa 30 de grame/kilogram de compoziție), 30 de grame de sare grunjoasă, 20 de grame de piper măcinat (circa 10 grame/kilogram), 1 lingură de boia de ardei dulce, aromată și 1 linguriță de boia de ardei iute. Cârnații sunt făcuți doar în mațe de oaie, uscați și bine afumați.

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Colours of Asia, weekendul acesta la Romexpo Colours of Asia, weekendul acesta la Romexpo
Alimentele vegane sunt tot mai căutate de români. Vânzările au crescut spectaculos în acest an Alimentele vegane sunt tot mai căutate de români. Vânzările au crescut spectaculos în acest an
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Viorel a intrat în vorbă cu o profesoară de matematică de 27 de ani și după câteva zile i-a cerut să facă amor cu el. "Daa. Vreau să fac ce nu fac acasă…cât mai repede!!!" Când s-au văzut la restaurant și-a dat seama brusc cine era de fapt femeia
Libertatea.ro Scandal între Guvern şi PSD! Olguța Vasilescu, reacție incredibilă: 'A iesit si Klaus Iohannis să se...'
A1.ro Previziune cruntă pentru România în 2020! Va fi devastator! S-a prezis data exactă!
IncomeMagazine.ro BestJobs: Speranța de angajare a tinerilor a crescut în 2019
Observator.ro Top 3 zodii care își vor împlini dorințele pe final de an