×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Iepure cu sos de sardele (rețetă de la 1847)

11 Iun 2018

 Nu stim ce varsta avea, de-o fi fost maritata ori de-o fi avut copii. Era insa atat de atasata de "iubitele-i eleve", incat in anul 1847 termina de scris pentru ele o prima culegere de retete, care a trecut apoi din mana in mana, sub forma manuscrisa, pentru ca apoi, la indemnul mai multor "cocoane cinstite si intelepte", avea sa ajunga la tipar. Se numea Maria Maurer. Era, probabil, profesoara de pension in Bucurestiul miezului de ev XIX. Si avea sa fie autoarea primei culegeri de retete "cu masurile Tarii Rumanesti". Cartea, din care am extras azi o reteta, avea subtitlul: "coprinde 190 ratete de bucate, prajituri, creme, spume, jalatine, inghetate, si cum se pastreaza, lucruri de iarna toate alese si incercate de o prietena a tuturor femeilor celor casnice". Cu ea se face inceputul.

Dar să aflăm și rețeta promisă (așa cum era ea consemnată la anul 1847)

„După ce ai scos iepurelui cojocul, lai despintecat și l-ai grijit; opărește-l cu apă fiartă și mai silește-te prin ajutorul cuțitașului să-i scoți încă o piele; apoi împănează-l cu slănină, sară-l și frige-l în frigare.
...............

Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Rețeta zilei de miercuri. Covrigi „ca la Rucăr” (rețeta Tuței lu' Mazăre) Rețeta zilei de miercuri. Covrigi „ca la Rucăr” (rețeta Tuței lu' Mazăre)
Rețeta zilei de marți. Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor Rețeta zilei de marți. Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor
Alte titluri din: Culinar
Reţeta zilei: Tartă cu brânză, portocale şi migdale Reţeta zilei: Tartă cu brânză, portocale şi migdale
Reţeta zilei: Frittata cu somon Reţeta zilei: Frittata cu somon
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Horoscopul rune pentru săptămâna 24 - 30 septembrie, cu Mihai Voropchievici. Fecioarele intră într-o nebuloasă, fertilitate și belșug pentru Pești
Libertatea.ro Doi tineri au făcut o glumă genială și s-au îmbogățit. 51 de zile nimeni n-a realizat
A1.ro Creștinii din întreaga lume, în stare de ȘOC! O profeție din Biblie tocmai s-a împlinit! Ce anunță
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?
Observator.ro El este tânărul mort în teribilul accident de motocicletă de la Dumitriţa. Rafael avea 20 de ani şi abia se căsătorise (Video)