Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețeta zilei: Lasagna

05 Dec 2018

Ingrediente

500 g carne tocată amestec vită şi porc
14-16 foi lasagna
3 linguri ulei
150 g caşcaval sau parmezan ras
1 cutie roşii în bulion
2 linguri pastă tomate
1 ceapă mijlocie tocată mărunt
1 căţel de usturoi
1 pahar vin alb
sare
piper
condimente

Pentru sos

500 ml lapte
3 linguri făină
2 linguri ulei
50 g parmezan ras
sare
piper

Mod de preparare

Se călesc în ulei usturoiul şi ceapa. Se pune şi carnea la călit, apoi se toarnă vinul şi se lasă la foc mic până se absoarbe. Se adaugă roşiile în bulion, pasta de tomate şi se lasă pe foc încă 20 de minute. Se condimentează după gust.

Pentru sos, se căleşte făina în ulei, se adaugă laptele fierbinte amestecând bine ca să nu se formeze cocoloaşe. Foile de lasagna se opăresc, apoi se lasă la scurs.

Într-o tavă se toarnă un polonic de sos, se pun 2-3 foi de lasagna (depinde de mărimea tăvii), se acoperă cu carne, peste care se presară caşcaval ras, apoi iar sos. Se pun 4 astfel de straturi, ultimul strat fiind cu sos şi caşcaval ras.

Se condimentează şi se dă la cuptor 40 de minute.

 

 

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci
Pancakes cu banane și căpșuni, servite cu cremă de caramel Pancakes cu banane și căpșuni, servite cu cremă de caramel
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro HOROSCOP dragoste pentru săptămâna 20-26 mai. Gemenii depun eforturi pentru a readuce pasiunea în cuplu, Taurii singuri se îndrăgostesc
Libertatea.ro Ucisă într-un dosar de omor, înviată din vorbe de procuror! Cazul Adinei Motaș
A1.ro Medicii i-au cerut Simonei Secrier să-l deconecteze de la aparate pe Mihai Constantinescu! Starea artistului, în continuare gravă!
IncomeMagazine.ro Avertismentul președintelui Asociatiei Analistilor Financiari-Bancari: Nu cumpărați acum locuințe. Preturile vor scădea cel putin cu 25%-30% in urmatorii 2-3 ani
Observator.ro Horoscop 20 mai