Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețeta zilei: Minitarte cu fructe de pădure

15 Mai 2019

INGREDIENTE:

Pentru blat:

● 150 g unt ● 300 g făină ● 2 gălbenușuri ● 1 lingură zahăr.

Pentru cremă:

● 500 ml lapte ● 5 linguri făină ● 2 gălbe­nușuri ● 75 g zahăr ● 1 linguriță esență de vanilie ● 150 g fructe de pădure ● 1 plic gelatină ● 100 ml compot.

PREPARARE:

Se amestecă untul tăiat cubulețe cu făina, apoi se încorporează gălbenușu­rile și zahărul. Când se obține un aluat omogen, se dă la rece 30 de minute. Se întinde aluatul și se așază în forme. Se bagă la cuptor până se rumenesc, apoi se lasă la răcit. Pentru cremă,se pun 250 ml de lapte pe foc și se lasă să fiarbă. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, se pune făina și restul de lapte rece. După ce s-au omogenizat, se încorporează în laptele fierbinte și se amestecă până se îngroașă. Se pune esența de vanilie și se lasă la răcit. Se umplu tartele cu cremă și deasupra se pun fructe de pădure. Gelatina se prepară conform instrucțiu­nilor și se amestecă cu compotul apoi se toarnă peste minitarte. Se lasă la rece.

 

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Sașii folosesc această plantă pentru plăcinte și sosuri. Dacă nu știi cum s-o consumi, poți să intri în comă Sașii folosesc această plantă pentru plăcinte și sosuri. Dacă nu știi cum s-o consumi, poți să intri în comă
Rețeta zilei: Aganciabur sau ciorba de urechiușe Rețeta zilei: Aganciabur sau ciorba de urechiușe
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Un exercițiu de matematică de clasa a IV-a a creat nebunie printre părinți. S-a lăsat cu excluderi din grupul de pe Whatsapp
Libertatea.ro Cum poate rămâne Viorica Dăncilă premier! Strategia care are deja un precedent
A1.ro După o petrecere cu alcool și droguri, o tânără mama a făcut amor cu doi dintre prietenii fiului ei. În dormitor s-a dezlănțuit orgia
IncomeMagazine.ro BestJobs: Speranța de angajare a tinerilor a crescut în 2019
Observator.ro Horoscop 18 octombrie