Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reţeta zilei: Prăjitură Albă ca zăpada

07 Feb 2019

Ingrediente:

Pentru aluat:
3 ouă
7 linguri lapte
7 linguri zahăr
7 linguri ulei
1 linguriţă amoniac stins în putina zeama de lămâie
150g făină
coaja de la o lămâie
2 plicuri zahăr vanilat

Pentru cremă:
1 l lapte
8 linguri făină
7 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 pachet unt
zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi se adaugă şi restul ingredientelor. Coca obţinută se împarte în 3 părţi egale. Fiecare foaie se întinde pe o folie de silicon și se lasă la cuptorul preîncălzit aproximativ 14 minute.

Separat, pentru cremă, se dizolvă făina într-o cană de lapte, iar restul se pune la fiert cu ambele feluri de zahăr. Când laptele începe să fiarbă se toarnă amestecul (lapte şi făină)  şi se amestecă continuu, la foc mic, în jur de 20-25 minute, apoi crema se lasă la răcit. Se aşează crema pe fiecare foaie de prăjitură.Poftă bună!

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Reţeta zilei: Tocană de pește Reţeta zilei: Tocană de pește
Saramura lipovenească de peşte din Marea Neagră Saramura lipovenească de peşte din Marea Neagră
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Denis și-a cumpărat o casoletă cu piept de pui dintr-un hipermarket din Constanța. Când să-l gătească acasă, a zărit ceva mișcând în carne: Ieșeau unul după altul
Libertatea.ro Maria a murit după o noapte în oraș. Șocant ce s-a aflat după un an despre tânără
A1.ro S-a mutat cu iubita și a crezut că e rost de amor nebun, dar a făcut o descoperire șocantă. Îi vine să intre în Pământ de rușine
IncomeMagazine.ro Avertismentul președintelui Asociatiei Analistilor Financiari-Bancari: Nu cumpărați acum locuințe. Preturile vor scădea cel putin cu 25%-30% in urmatorii 2-3 ani
Observator.ro Video cu momentul dramatic în care o basculantă intră în plin într-o maşină care circula regulamentar, în Bistriţa