Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reteta zilei:Prajitură cu ciocolată și alune

04 Dec 2018

Ingrediente:

  • 300 ml friscă lichidă

  • 3 buc zahăr vanilinat

  • 280 g zahăr

  • 1 vârf sare

  • 300 g unt

  • 6 buc ouă

  • 350 g alune padure

  • 125 g tableta ciocolată lapte/amăruie

  • 1 portocală

Mod de preparare

Ciocolata și alunele se răzuiesc fin. Se separă ouăle. Gălbenusul se amestecă cu untul, sarea și 250 g de zahăr până se obține o compoziție cremoasă. Albușul se bate spumă tare și se presară zahărul vanilat. Jumatate din spumă și amestecul de ciocolată cu alune se amestecă cu compoziția cremoasă, apoi se încorporează restul de spumă. Compoziția obținută se pune într-o formă rotundă unsă cu puțin unt și se coace cca. 80 min. în cuptorul preîncălzit la 160°C. Ultimele 20 min. se acoperă cu folie de aluminiu, pentru ca suprafața să nu se închidă prea mult la culoare. Coaja de portocală se amestecă cu restul de zahăr. Frisca se bate spumă și se amestecă cu zahărul și Se servește cu prajitura de ciocolată cu alune. portocala. Poftă bună!


 

 

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci
Pancakes cu banane și căpșuni, servite cu cremă de caramel Pancakes cu banane și căpșuni, servite cu cremă de caramel
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro HOROSCOP dragoste pentru săptămâna 20-26 mai. Gemenii depun eforturi pentru a readuce pasiunea în cuplu, Taurii singuri se îndrăgostesc
Libertatea.ro Ucisă într-un dosar de omor, înviată din vorbe de procuror! Cazul Adinei Motaș
A1.ro Medicii i-au cerut Simonei Secrier să-l deconecteze de la aparate pe Mihai Constantinescu! Starea artistului, în continuare gravă!
IncomeMagazine.ro Avertismentul președintelui Asociatiei Analistilor Financiari-Bancari: Nu cumpărați acum locuințe. Preturile vor scădea cel putin cu 25%-30% in urmatorii 2-3 ani
Observator.ro Horoscop 20 mai