Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețeta zilei: Prajitură cu ciocolată și alune

13 Mai 2019

Ingrediente:

  • 300 ml friscă lichidă
  • 3 buc zahăr vanilinat
  • 280 g zahăr
  • 1 vârf sare
  • 300 g unt
  • 6 buc ouă
  • 350 g alune padure
  • 125 g tableta ciocolată lapte/amăruie
  • 1 portocală

Mod de preparare

Ciocolata și alunele se răzuiesc fin. Se separă ouăle. Gălbenusul se amestecă cu untul, sarea și 250 g de zahăr până se obține o compoziție cremoasă. Albușul se bate spumă tare și se presară zahărul vanilat. Jumatate din spumă și amestecul de ciocolată cu alune se amestecă cu compoziția cremoasă, apoi se încorporează restul de spumă. Compoziția obținută se pune într-o formă rotundă unsă cu puțin unt și se coace cca. 80 min. în cuptorul preîncălzit la 160°C. Ultimele 20 min. se acoperă cu folie de aluminiu, pentru ca suprafața să nu se închidă prea mult la culoare. Coaja de portocală se amestecă cu restul de zahăr. Frisca se bate spumă și se amestecă cu zahărul și Se servește cu prajitura de ciocolată cu alune. portocala. Poftă bună!

 

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Sașii folosesc această plantă pentru plăcinte și sosuri. Dacă nu știi cum s-o consumi, poți să intri în comă Sașii folosesc această plantă pentru plăcinte și sosuri. Dacă nu știi cum s-o consumi, poți să intri în comă
Rețeta zilei: Aganciabur sau ciorba de urechiușe Rețeta zilei: Aganciabur sau ciorba de urechiușe
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Un exercițiu de matematică de clasa a IV-a a creat nebunie printre părinți. S-a lăsat cu excluderi din grupul de pe Whatsapp
Libertatea.ro Cum poate rămâne Viorica Dăncilă premier! Strategia care are deja un precedent
A1.ro După o petrecere cu alcool și droguri, o tânără mama a făcut amor cu doi dintre prietenii fiului ei. În dormitor s-a dezlănțuit orgia
IncomeMagazine.ro BestJobs: Speranța de angajare a tinerilor a crescut în 2019
Observator.ro Horoscop 18 octombrie