Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețete românești. Cozonac moldovenesc pentru sărbătoarea Înălțării Domnului

05 Iun 2019

Există multe cutume legate de marile sărbători creștine, în satele românești. Una dintre ele spune că ouăle se roșesc toate cele 40 de zile cât Domnul Iisus Hristos a hălăduit pe Pământ, după Învierea Sa, adică până la Înălțare. În unele sate din Moldova, chiar se zice că nu doar ouă trebuie să roșești, ci și cozonac să frămânți, măcar o dată în săptămână, până se împlinește sorocul celor 40 de zile. 

Iar pentru Înălțare, iată care e cel mai gustos cozonac. Dupa o reteta moldoveneasca!

Un kg faina de patiserie, 12 galbenusuri, un ou (pentru uns), 100 g unt, 150 ml ulei, 500 ml lapte, 50 g drojdie de bere, o jumatate de lingurita de sare fina. Pentru umplutura: 400 g zahar tos, 400 g miez de nuca, o esenta de rom (sau doua lingurite de rom), 200 g stafide mari (sultanine).

Se incalzeste laptele si se imparte in doua. in 250 g zahar se pune tot zaharul (mai putin o lingura care se pastreaza pentru drojdie) si se lasa la racit. Restul de 250 ml lapte se toarna, fierbinte, peste o cana de faina, amestecandu-se bine ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se lasa sa se racoreasca.

Citește mai departe AICI

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Rețete românești. Miel umplut cu pâine ca la Vâlcelele Bune Rețete românești. Miel umplut cu pâine ca la Vâlcelele Bune
Rețete de Paști. Friptură de miel cu aromă de cimbru Rețete de Paști. Friptură de miel cu aromă de cimbru
Alte titluri din: Culinar
Prăjitură cu fructe de sezon: Plăcintă cu cireşe Prăjitură cu fructe de sezon: Plăcintă cu cireşe
Tartă la tigaie cu roșii și zucchine Tartă la tigaie cu roșii și zucchine
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro HOROSCOP rune pentru săptămâna 17-23 iunie 2019. Racii au parte de schimbări majore. Săgetătorii trebuie să fie prudenți
Libertatea.ro Iubita și fiul lui Dragnea i-au dus un dar neașteptat în penitenciar. Costă doar 15 lei
A1.ro În timp ce făcea amor cu iubita lui, un tânăr a băgat mâna sub așternut și a scos ceva neobișnuit. Peste 30 de minute, poliția le-a bătut la ușă!
IncomeMagazine.ro Avertismentul președintelui Asociatiei Analistilor Financiari-Bancari: Nu cumpărați acum locuințe. Preturile vor scădea cel putin cu 25%-30% in urmatorii 2-3 ani
Observator.ro Gabriel, șoferul român care a salvat apoi îmbrăţişat un tânăr pe cale să sară de pe pod: "Eu nu sunt un erou" (Video)