x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Turte cu legume, coapte la țest

Turte cu legume, coapte la țest

19 Sep 2018   •   11:52
Turte cu legume, coapte la țest

Turte cu legume - rețetă de sezon. Toamna este bogată în sărbători și târguri, pentru că timpul este prielnic culesului.

Din vii se strâng și ultimii ciorchini, iar mustul deja începe a curge în căni. Se degustă vinul ce încă nu a prins viață, așezându-se alături, așa cum îi stă bine, o pastramă de berbecuț ținută bine în baiț ca să se frăgezească și apoi friptă la foc aromat de lemne.

Legumele și fructele se adună coș după coș, iar după ce se sortează se adaugă proaspete în mâncăruri sau se așază la rece în lădițe, cât să te poți înfrupta din ele chiar și în toiul iernii. Altele însă se vor înghesui în borcane cu murături, zacuști de toate felurile (fiecare gospodină are rețeta sigură care nu poate da greș) sau zarzavat pentru ciorbe acre, taman bune după o petrecere de pomină. Vin la rând brânzeturile de tot felul, căci după coborârea oilor de la munte, fiecare gospodar primește cantitatea de brânză sorocită, prilej pentru a pregăti bulzuri sau plăcinte care-ți lasă gura apă, coapte pe vatră sau în țest.

Ei bine, la țest gătim și noi:

Turte cu legume - rețeta

Ai trebuință de două foi aluat simplu, din făină, apă și sare. Să ai la îndemână: 5 roșii, o ceapă albă, doi morcovi, o linguriță cu miere, un cățel de usturoi, două linguri cu ulei, un ardei capia copt, un ou, sare, piper, busuioc verde.

Aluatul.................

Citește mai departe detaliile acestei delicioase rețete românești

Citește și Tot ce trebuie să știi despre monturi la picioare

×