Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Vinurile dobrogene vor fi promovate la Festivalul Pontus Euxinus din Constanța

21 Aug 2019

La cea de-a doua ediție a Festivalului Pontus Euxinus care se va desfășura în perioada 22-25 august în Piața Ovidiu din Constanța, vor participa meșteșugari, ansambluri folclorice și proprietari de podgorii din județul Tulcea. Vor putea fi degustate şi diferite varietăţi de vinuri produse în podgoriile din nordul Dobrogei.

"Avem vinuri premiate la concursuri naţionale şi internaţionale, avem un furnizor al Casei Regale, se spune că papa Francisc a plecat cu vin din judeţul Tulcea după vizita în România, iar toate astea constituie un real potenţial pentru turismul din judeţ. Zeci de turişti participă anual la degustările de vinuri din crama din Măcin, iar anul viitor alte două crame s-ar putea deschide în judeţ. Una dintre ele a refuzat anul acesta un grup de turişti din Germania din cauza lipsei unui spaţiu de cazare", a declarat Corina Davidov,  reprezentanta Asociaţia de Management a Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD)

Şi experţii în vinuri susţin potenţialul turismului oenologic din judeţ, deşi Tulcea are înregistrate doar două denumiri de origine controlată, potrivit inspectorului Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Viti-vinicole, Ioan Vlad. "Potenţialul turistic al zonei vine ca o mănuşă pentru producătorii de vinuri. Se prefigurează o creştere a ponderii acestui tip de turism".

Unii proprietari de plantaţii de viţă de vie spun că anul acesta a fost unul bun pentru vin, deşi a fost secetă. "Avem o suprafaţă de 50 de hectare înfiinţată în 2009-2010, pentru soiuri de vin alb şi roşu. Afacerea este o tradiţie de familie. Anul acesta a fost unul secetos, dar avem sistem de irigaţii pe care l-am utilizat şi estimăm că vom avea o producţie de 9 tone la hectar", a menţionat Miron Costin, inginer viticol.
 

AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Culinar
Alimentele vegane sunt tot mai căutate de români. Vânzările au crescut spectaculos în acest an Alimentele vegane sunt tot mai căutate de români. Vânzările au crescut spectaculos în acest an
Top 10 cele mai bune restaurante din lume, în 2019 Top 10 cele mai bune restaurante din lume, în 2019
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Copilul de cinci ani a povestit la o grădiniţă din Cluj ceva de-a dreptul șocant. Educatoarele au sunat imediat la poliție
Libertatea.ro Răspunsul lui Iohannis la întrebarea: Ce garanții le oferiți românilor că o vor duce mai bine?
A1.ro Trendul în materie de amor care le-a înnebunit pe femei! Ce au ajuns să facă în căutarea plăcerii
IncomeMagazine.ro BestJobs: Speranța de angajare a tinerilor a crescut în 2019
Observator.ro Horoscop 20 noiembrie