x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Acuzații grave la adresa unei celebre firme de lenjerie intimă. O sută de manechine au dezvăluit abuzurile și intimidările

Acuzații grave la adresa unei celebre firme de lenjerie intimă. O sută de manechine au dezvăluit abuzurile și intimidările

07 Feb 2020   •   13:53
Acuzații grave la adresa unei celebre firme de lenjerie intimă. O sută de manechine au dezvăluit abuzurile și intimidările
Sursa foto: facebook

Aproape o sută de manechine au semnat o scrisoare în care denunţă cultura misogină şi de intimidare practicată de celebra firmă de lenjerie de corp Victoria's Secret, precum şi abuzurile, dezvăluite la sfârşitul săptămânii trecute într-un reportaj publicat de ziarul New York Times.

"Scriem azi pentru că ancheta realizată de New York Times, ce prezintă cultura misogină, de intimidare şi hărţuire practicată la Victoria's Secret, este un un lucru care suscită indignare şi este chiar mai amplă decât ceea ce s-a crezut anterior", se arată în textul semnat, printre altele, de top-modelele Christy Turlington Burns, Amber Valletta sau Iskra Lawrence.

Scrisoarea a fost trimisă de organizaţia ''The Model Alliance'', care promovează drepturile egalitare ale manechinelor din industria modei, şi asigură că grupul a cerut de mai multe luni companiei mamă L Brands schimbări imediate, dar societatea a refuzat să acţioneze.

Concret, scrisoarea face trimitere la declaraţiile unei foste consiliere de relaţii publice Casey Crowe Taylor, care a dezvăluit pentru New York Times că abuzul era "acceptat ca firesc" şi că orice persoană care încearcă să facă ceva în acest sens era "nu doar ignorată", ci inclusiv "pedepsită".

De asemenea, se arată că atunci când ''The Model Alliance'' s-a întâlnit în septembrie cu Tammy Roberts Myersreunit, responsabila cu comunicarea a L Brands, "s-a dat clar de înţeles că Victoria's Secret nu ia în serios plângeri de acest tip".

În reportajul realizat de Times se arată că directorul de marketing al L Brands, Ed Razek, unul dintre responsabilii principali întrucât a promovat "o cultură misogină, de intimidare şi de hărţuire", înainte de a părăsi postul în august 2019.

Potrivit publicației, Razek, în vârstă de 71 de ani, obişnuia să urmărească manechinele în timp ce defilau în lenjerie intimă, avansa de multe ori insinuări sexuale şi i-a spus chiar top-modelului Bella Hadid că are "sâni perfecţi".

Ed Razek a respins aceste acuzaţii într-un email trimis ziarului New York Times, considerându-le "false, interpretate răuvoitor şi scoase din context".

La rândul său, L Brands a răspuns într-un comunicat trimis ''Model Alliance'' că împărtăşeşte obiectivul "de a asigura bunăstarea modelelor", amintind că a introdus noi măsuri la şedinţele foto din mai 2019.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: victoria secret manechine