x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Prada va organiza o prezentare de modă la Shanghai, în locul tradiţionalei defilări de la Milano, în iunie

Prada va organiza o prezentare de modă la Shanghai, în locul tradiţionalei defilări de la Milano, în iunie

18 Apr 2019   •   23:00
Prada va organiza o prezentare de modă la Shanghai, în locul tradiţionalei defilări de la Milano, în iunie

Grupul italian Prada a anunţat joi că va organiza o prezentare de modă în luna iunie la Shanghai, în locul tradiţionalei defilări de la Milano, pentru a marca astfel împlinirea a 40 de ani de la înfrăţirea celor două oraşe, o decizie care stă mărturie pentru importanţa pe care China a dobândit-o în industria produselor de lux, informează AFP. 

Prada, primul grup italian din industria luxului prin prisma cifrei de afaceri, va prezenta pe 6 iunie la Shanghai colecţia sa masculină pentru sezonul primăvară/vară 2020.

"China a ocupat întotdeauna un loc de cinste în imaginaţia casei Prada, în special oraşul Shanghai şi bogata sa viaţă culturală", a explicat într-un comunicat Miuccia Prada, directorul artistic al casei italiene, subliniind capacitatea metropolei chineze "de a face să interacţioneze trecutul cu prezentul".

Prin această defilare, casa italiană doreşte "să îşi consolideze relaţia sa de lungă durată cu China". 

Clienţii chinezi asigură o treime din totalul cumpărăturilor de pe plan mondial ce vizează produse de lux.

Prada, care a deschis în 2017 instituţia culturală Prada Rong Zhai în Shanghai, precizează în acelaşi comunicat că doreşte "să îşi dezvolte prezenţa în această ţară graţie unor experienţe inedite şi originale".

Marca italiană nu va abandona însă complet oraşul Milano pentru Săptămâna modei masculine de la jumătatea lunii iunie: Prada va organiza în oraşul italian un eveniment muzical la sediul fundaţiei sale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: prada shanghai milano iunie