x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Recomandarea săptămânii: Nasturele care face diferența între elegant și de duzină

Recomandarea săptămânii: Nasturele care face diferența între elegant și de duzină

de Diana Scarlat    |    06 Mar 2020   •   09:44
Recomandarea săptămânii: Nasturele care face diferența între elegant și de duzină

O cămașă, un sacou, o bluză banală pot ieși din tipare cu un singur accesoriu bine ales. Nici măcar nu necesită o investiție foarte mare. Un nasture, de exemplu, poate transforma un obiect vestimentar în produs de lux, cu o investiție de câțiva lei, din partea designerului sau a producătorului. Dar rezultatul e uluitor: orice piesă de îmbrăcăminte devine una de colecție, dacă nasturii, cataramele sau chiar un simplu ac decorativ sunt de calitate superioară. Accesoriile se pot comanda, în funcție de preferințele producătorului și pot fi personalizate, astfel încât să transforme și piesele vestimentare, de la banal la elegant.

Daniela Blidărean, reprezentant RIR Accesorii, de la Cluj-Napoca, explică de ce o astfel de minimă investiție în nasturi de calitate și alte accesorii aplicate pe piesele vestimentare poate crește inclusiv vânzările designerilor și producătorilor, pe termen lung. „Diferența între un nasture foarte ieftin, de slabă calitate, și unul de calitate superioară este foarte mare, din punct de vedere estetic, deși costurile suplimentare sunt infime. Un nasture poate porni de la 0,50 de bani și costul poate ajunge până la 3 lei. Totuși, unele firme caută accesoriile cele mai ieftine, deși investiția este foarte mică pentru a avea accesorii de foarte bună calitate, deci, pentru a oferi calitate 100% obiectelor de vestimentație. Pe lângă aspectul pe care-l conferă hainelor, clientul unui brand vede imediat că, de exemplu, dacă piesele vestimentare au accesorii metalice negalvanizare și fără material de protecție, acestea își schimbă culorea în contact cu apa. Dacă dai mulți bani pe un obiect de vestimentație, accesoriile trebuie să fie tot de foarte bună calitate. Altfel, clienții care nu vor depune plângere la protecția consumatorilor se vor orienta către alte branduri, ce le oferă calitate superioară inclusiv la accesorii, pentru același preț”, explică Daniela.

 

Personalizarea accesoriilor pentru branduri

RIR Accesorii este unic distribuitor în România al produselor fabricii Real Stampi, din Italia. Ceea ce este deosebit la aceste accesorii, în afară de design și de calitatea foarte bună, este chiar brandul italian, care lucrează cu cele mai importante nume de pe piața modei. Iar cei care vor să comande anumite modele de accesorii beneficiază de foarte multe avantaje. „Oferim produse italiene de înalte calitate, avem posibilitatea să producem un nasture de la desenul dat de designer, până la produsul finit. Lucrăm extrem de confidențial. Mi-a trimis cineva un nasture care copia sigla unui brand foarte mare și i-am explicat că așa ceva nu vom face niciodată, așa cum nici modelele oricărui designer care vine la noi nu vor fi făcute pentru altcineva. Personalizăm nasturii, lucrăm cu firmele mari, deja, în toată țara. Nu concurăm nici cu turcii, nici cu bulgarii, nici cu chinezii. Noi mizăm 100% pe calitate, iar diferența față de celelalte produse de pe piață se vede imediat. Cine vrea un nasture de zece bani, nu vine la noi”, mai explică reprezentanta RIR Accesorii. Prin parteneriatele făcute de firmă cu designerii români și cu fabricile de confecții, există și posibilitatea ca un client să-și aleagă singur nasturii pe care-i vrea sau alte accesorii. Diferența de cost fiind foarte mică, de câteva zeci de lei, la un costum, clienții optează, de obicei, pentru accesoriile de bună calitate.

 

Colecții de sezon, în tendințe

În ultimii ani, datorită creșterii economice constante, în România s-au deschis și sunt în plin proces de dezvoltare multe fabrici de confecții, mici, mijlocii sau chiar unele mari, care deja au devenit branduri. Diferența între produsele lor și cele ieftine o fac și nasturii de bună calitate și cu design deosebit, asortați în context și cu elemente în trend. „Noi propunem clienților și colecții. Avem acum colecția de primăvară-vară. Le oferim designerilor posibilitatea de a vedea, în cataloagele noastre, cum arată diferențele de culoare sau de nuanță, de exemplu, un nasture de la simplu argintiu poate devei vintage sau culoarea argint vechi, poate fi vopsit verde sau în orice altă culoare. Nu în ultimul rând, oferind clienţilor cataloage cu produse noi, create de un designer deosebit, colaboratorul nostru, adaptate în fiecare an la moda actuală şi la cerinţele tot mai exigente ale clienţilor de elită pe care îi avem. Fabrica din Italia se diferenţiază de ceilalți din domeniu, prin calitatea deosebită şi finisajul accesoriilor produse, unicitatea lor pentru clienţii de elită şi personalizarea acestora în funcţie de dorinţa clienţilor. Fabrica deţine, de asemenea, toate sectoarele de producţie. Avem o gamă de 15.000 de produse de bază, care se fac în cel puţin 26 de culori de metal, dar şi produse care se pot vopsi, la cererea clientului, cu până la 60 de culori. Avem o gamă extinsă de culori pastel şi transparente din care clientul poate alege ce nuanță doreşte. În România am reuşit să avem colaborări în acest moment cu cele mai renumite fabrici producătoare de îmbrăcăminte, din toată ţara. Mai avem ceva deosebit acum: nasturi naturali din mamă perlă, care arată superb pe cămăși, au o finețe deosebită și calitate superioară”, explică antreprenoarea.

Atunci când schimbi nasturii, se schimbă tot aspectul cămășii sau al sacoului. Am adus și accesorii bijuterii. O rochie simplă, neagră, dacă e accesorizată cu un simplu ac foarte elegant, devine o superbă rochie de seară.

Daniela Blidărean, RIR Accesorii

 

O cămașă devine foarte elegantă, cu niște nasturi speciali și cu butoni șic. Butonii metalici pot fi aleși de designeri, astfel încât să aibă anumite culori, strasuri sau inscripții personalizate. Nasturii și plachetele metalice care schimbă totalmente un obiect vestimentar, se pot personaliza. „Avem două variante de personalizare, cu laser sau cu matriță. La 10.000 de bucăți merită să se aleagă personalizarea cu matriță, dar le reomandăm celor care au nevoie de cantități mai mici, de exemplu, 1.000 de bucăți, personalizarea cu laser, pentru că este mai convenabilă. Sunt deja firme din România care au scos pe piață obiecte vestimentare cu nasturi personalizați care schimbă tot designul. Sunt semne distinctive, care contează foarte mult în fashion. Iar la noi comandă accesoriile, pentru că le oferim calitate italiană, de nivel superior. Fabrica din Italia lucrează cu cele mai mari nume mondiale din modă”, explică Daniela Blidărean, reprezentant RIR Accesorii (riraccesorii.com)

 

Daniela Blidărean este una dintre cele mai apreciate femei de afaceri din Cluj-Napoca, având peste 22 de ani de antreprenoriat. După mai multe tipuri de business, acum conduce RIR Accesorii SRL, o companie dinamică din industria fashion&confecţii, înfiinţată în 2014, unicul distribuitor în România al firmei italiene Real Stampi SRL, cu peste 50 de ani experienţă în producerea nasturilor şi accesoriilor pentru haine, având colaboratori de marcă mondială din domeniul fashion.

 

 

 

×
Subiecte în articol: recomandarea saptamanii nasture