x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Cum pregătim bicicleta pentru ieșirea din izolare

Cum pregătim bicicleta pentru ieșirea din izolare

de Diana Scarlat    |    27 Apr 2020   •   10:33
Cum pregătim bicicleta pentru ieșirea din izolare

Una dintre cele mai importante măsuri de care trebuie să ținem seama în această perioadă este distanțarea de ceilalți, pentru a preveni o potențială răspândire a COVID-19. Tocmai de aceea, este de evitat, pe cât se poate, transportul în comun, în localități, iar recomandarea este folosirea bicicletei, astfel încât să ne asigurăm că facem și mișcare, în aer liber, pentru a ne menține sănătoși.

 

În această perioadă, cei care merg la serviciu, pot folosi bicicleta, iar după ieșirea din „lockdown”, bicicleta ar putea deveni principalul mijloc de transport pentru mulți. În lipsa service-urilor, în această perioadă, bicicleta se poate pregăti cu ajutorul indicațiilor de pe internet. Unele magazine de articole sportive, dar și utilizatori independenți, pasionați de biciclete, au încărcat pe internet zeci de materiale de informare și tutoriale pentru cei care vor să-și pregătească singuri bicicletele pentru a le folosi ca mijloace de transport sau pentru a face sport.

 

De la curățarea lanțului și a roților, până la indicații despre reglarea frânelor și a vitezelor, totul este prezentat detaliat, astfel încât să ajute orice utilizator. „Când vine vorba de curățarea lanțului de bicicletă, aceasta te scutește de realizarea unei inspecții amănunțite asupra performanței și timpului obținut cu bicicleta ta. Oamenii nu au mult timp de pierdut cu inspecții (revizii), prin urmare, este de ajutor să curățăm bicicleta cu regularitate. Când cureți lanțul de bicicletă, trebuie să acorzi atenție și celor mai mici detalii. Acest lucru îți permite să detectezi potențialele probleme ce pot apărea. Mai mult, te ajută să împiedici eventualele probleme ulterioare. Nimeni nu vrea să aibă discurile, saboții de frână și cablurile de schimbător într-o stare proastă. Toate acestea pot fi evitate printr-o inspecție amănunțită”, găsim pe site-ul WD-40.

 

Înainte de a scoate bicicleta la plimbare, mai întâi trebuie să fie curățate roțile și lanțul, să fie verificate și reglate frânele și vitezele.

 

Tutoriale utile, pe YouTube

Cei care vor să învețe să-și curețe, să-și regleze sau chiar să-și repare singuri bicicleta au la dispoziție tutorialele urcate pe YouTube de Decathlon, unde găsesc toate detaliile, de la materialele și piesele care ar trebui folosite în diverse situații, până la modul în care trebuie să fie făcută manopera.

×