x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Muzeu dedicat iubitorilor de selfie-uri, la Viena

Muzeu dedicat iubitorilor de selfie-uri, la Viena

04 Oct 2019   •   20:30
Muzeu dedicat iubitorilor de selfie-uri, la Viena

Un muzeu „prietenos” cu cei care îşi fac selfie-uri şi le postează pe reţelele de socializare, dotat cu spaţii interactive unde tinerii îşi pot crea propria artă, s-a deschis la Viena, informează BBC.

Cu pereţi viu coloraţi şi obiecte gigantice, muzeul are tot ce este necesar pentru selfie-ul perfect.

„Numărul tinerilor care merg la muzeu a scăzut, aşa că încercăm să combatem acest lucru cu ajutorul social media”, explică Petra Scharinger, una dintre persoanele aflate în spatele „Nofilter_museum”, adăugând că tinerii „preferă să trăiască online, în loc să interacţioneze cu lumea reală”.

Muzeul va fi deschis timp de aproximativ şase luni şi, ulterior, s-ar putea muta în alte oraşe.

Plin de exponate interactive, „Nofilter_museum” - explică Scharinger - invită oamenii să se distreze cu adevărat.

Locaţia dispune de 24 de camere diferite, unde vizitatorii îşi pot face poze în faţa numeroşilor pereţi coloraţi pentru o asortare perfectă cu ţinuta pe care o poartă.

Există, de asemenea, gropi cu bile, pereţi florali şi confetti cu sclipici pentru selfie-uri creative, ba chiar o cameră plină de false dulciuri în formă de brioşe sau macarons.

Prin această iniţiativă, „Nofilter_museum” se alătură mai multor muzee care vizează utilizatorii împătimiţi de social media.

Creatorii muzeului speră la circa 300-500 de vizitatori pe zi.

„Cred că acesta este viitorul muzeelor”, explică Scharinger. „Ideea principală este că nu este vorba doar de selfie-uri, ci de a petrece timp de calitate, de a putea interacţiona în timp ce experimentaţi arta”, a precizat ea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: muzeul selfie-urilor viena