x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media O instanță din Olanda a decis că o bunică a postat ilegal pe Facebook fotografii cu nepoții

O instanță din Olanda a decis că o bunică a postat ilegal pe Facebook fotografii cu nepoții

22 Mai 2020   •   12:12
O instanță din Olanda a decis că o bunică a postat ilegal pe Facebook fotografii cu nepoții

O instanță din Olanda a decis ștergerea fotografiilor nepoților, de pe Facebook și Pinterest, postate de o bunică fără permisiunea părinților, transmite bbc.com. În cazul în care aceasta nu se conformează deciziei, ea va trebui să achite o amendă de 50 de euro pentru fiecare zi de întârziere, până la plata a maximum 1.000 de euro.

Judecătorul a hotărât că problema intră în sfera de aplicare a Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR) al UE.

Un expert a spus că decizia reflectă „poziția pe care Curtea Europeană a luat-o în mai mulți ani”.

Cazul a ajuns în instanță după ce femeia a refuzat să șteargă fotografiile cu nepoții ei, pe care le-a postat pe rețelele de socializare. Mama copiilor i-a cerut de mai multe ori să șteargă aceste poze.

GDPR nu se aplică procesării „pur personale” sau „gospodărești” a datelor. Cu toate acestea, această prevedere nu se aplică în acest caz deoarece postarea fotografiilor pe social media le pun la dispoziția unui public larg, se arată în hotărâre.

"Nu este exclus ca fotografiile postate pe Facebook să ajungă la alte persoane", a declara judecătorul.

Dacă ea va posta și alte imagini cu copiii, în viitor, va fi amendată cu 50 de euro pe zi.

"Cred că hotărârea va surprinde o mulțime de oameni, care probabil nu se gândesc prea mult înainte de a posta fotografii. Ar fi rezonabil ca cei care postează astfel de fotografii să se gândească dacă acele persoane sunt de acord cu asta. Și dacă nu sunt, atunci este normal să le ștergi ", a spus avocatul Neil Brown.

.

×
Subiecte în articol: olanda facebook pinterest fotografii