x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Militanta pakistaneză Malala Yousafzai a absolvit Universitatea Oxford. Ea a fost împușcată în cap de talibani

Militanta pakistaneză Malala Yousafzai a absolvit Universitatea Oxford. Ea a fost împușcată în cap de talibani

19 Iun 2020   •   15:07
Militanta pakistaneză Malala Yousafzai a absolvit Universitatea Oxford. Ea a fost împușcată în cap de talibani
Sursa foto: malala/facebook

Militanta pakistaneză Malala Yousafzai a absolvit Universitatea Oxford din Marea Britanie. Ea a fost împușcată de talibani în 2012, fiind acuzată de propagandă occidentală, transmite AFP.

"Este greu să-mi exprim bucuria şi recunoştinţa acum când am obţinut diploma în filosofie, politică şi economie la Oxford. Nu ştiu ce se va întâmpla în continuare. Deocamdată, vor fi Netflix, lectură şi somn", a scris tânăra de 22 de ani, pe Twitter. 

Ea a fost admisă la facultate în 2017, după ce a urmat cursurile unui liceu din Birmingham, oraș în care s-a refugiat împreună cu familia în 2012.

Malala a devenit un simbol mondial al luptei pentru educație a femeilor, după ce a descris, pe un blog BBC, despre mediul dominat de frică în care trăia. Sub pseudonimul Gul Makai, în 2007, la vârsta de 11 ani, ea povestea despre viața din Valea Swat, locul său natal. Tatăl său era director de școală iar mama sa nu are studii. 

La vârsta de 15 ani a fost împuşcată în cap şi în umăr, într-un atac al talibanilor comis asupra autobuzului cu care se întorcea de la şcoala din Mingora, în Valea Swat. 

A primit Premiul Nobel pentru Pace în 2014, la doar 17 ani.

×
Subiecte în articol: malala Oxford Marea Britanie premiul nobel