x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă 4 schimbări alimentare contra alergiilor de sezon

4 schimbări alimentare contra alergiilor de sezon

de Magda Bucur    |    14 Mar 2018   •   19:30
4 schimbări alimentare contra alergiilor de sezon

În general, odată cu venirea primăverii, persoanele alergice la polen se confruntă cu diverse simptome, de la strănut, nas înfundat sau care curge, la mâncărimi în zona ochilor. Medicii recomandă de obicei medicamente care să trateze aceste simptome, dar există și specialiști care cred că anumite modificări în dietă pot ameliora mult viața persoanelor cu alergii. Iată care sunt aceste schimbări:

Mănâncă mai mulți acizi omega 3. Fie că îi iei din pește sau din suplimentele cu ulei de pește, acești acizi au proprietăți anti-inflamatoare. Cum alergiile au de a face de fapt cu inflamația, un aport crescut de acizi grași omega 3 poate reduce din spimtomele acestora. Există și studii care confirmă acest lucru. În 2005, un studiu din Germania a constatat că o dietă bogată în acid alfa linoleic, care se găsește mai ales în nuci și semințe, era asociat cu o prevalență scăzută a alergiilor.

Adaugă probiotice la dieta ta obișnuită. Iaurtul și alte alimente care conțin bacterii probiotice ajută la echilibrarea florei bacteriene din stomac și au de asemenea proprietăți anti-inflamatoare, de aceea ar putea ajuta la ameliorarea simptomatologiei alergiilor. Anul trecut, un studiu făcut în Florida a arătat că persoanele care sufereau de alergii ușoare au avut parte de mai puține simptome atunci când au consumat un supliment cu lactobacili și bifidobacterii.

Redu consumul de alcool. Alcoolul conține histamine naturale care pot declanșa simptomele alergiilor, precum strănutatul, congestia nazală sau mucozitățile nazale. Așa că dacă suferi deja de alergiile de sezon ar fi bine să renunți la paharul de vin sau berea pe care voiai să o bei cu prietenii. Se pare că în cazul femeilor este și mai indicată abstinența. Un studiu făcut în Danemarca în 2008 a sugerat că femeile care beau mai mult de două pahare de vin în fiecare zi aveau șanse duble să dezvolte rinite alergice într-o perioadă de opt ani, față de cele care beau mai puțin.

Mănâncă mai multe fructe și legume. Cu excepția cazului în care ești alergic la anumite fructe sau legume, în perioada alergiilor de sezon este bine să consumi cât mai multe, pentru că au vitamina C, antioxidant și antihistaminic natural care oferă și un surplus de imunitate, permițând corpului să lupte cu alergiile.

 

×
Subiecte în articol: remedii alergii