x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă 8 motive pentru care îţi este frig tot timpul

8 motive pentru care îţi este frig tot timpul

03 Mai 2018   •   13:31
8 motive pentru care îţi este frig tot timpul

Dacă îţi este tot timpul frig, acest lucru nu trebuie tratat ca fiind normal, motiv pentru care Prevention vine cu 8 cauze care ar putea determina acest lucru. Cu toate acestea, un medic ar putea să-ţi ofere o cauză mult mai clară a acestui frig pe care îl simţi în mare parte din timp.

1. Eşti femeie

În secolul al XIX-lea, un doctor german a analizat peste 25.000 de bărbaţi şi femei şi a determinat temperatura sănătoasă a corpului unui adult, respectiv 37 grade Celsius. Un studiu efectuat în 1992 şi publicat în JAMA a demonstrat că temperatura normală a femeilor este mai ridicată decât cea a bărbaţilor. Pentru că femeile sunt puţin mai calde, temperaturile reci sunt resimţite mai accentuat.

2. Nu ai dormit suficient

Când avem parte de odihna necesară, corpurile noastre sunt capabile să reguleze fluctuaţiile temperaturilor. Într-un studiu publicat în 2012 în Sleep, cercetătorii au descoperit că o singură seară în care nu am dormit, poate aduce haos în aceste funcţii ale corpului. Mâinile subiecţilor au devenit semnificativ mai reci, în timp ce picioarele acestora au devenit calde. Cercetătorii au descoperit că lipsa de somn ne poate afecta abilitatea de a controla pierderea de căldură atât când vine vorba de temperaturi reci, cât şi atunci când vine voba de temperaturi confortabile.

3.  Eşti subnutrit

Cercetătorii au efectuat un studiu pe aproximativ 2.000 de rezidenţi din Basel, Elveţia şi au decoperit că “disconfortul termic şi extremităţile reci” erau cu mult mai comune în cazul pacienţilor slabi decât în cazul celor cu un indice corporal mai mare.

4. Eşti deshidratat

În timp ce este uşor să îţi aminteşti să te hidratezi atunci când e cald, trebuie să îţi aminteşti să este la fel de important să te hidratezi şi atunci când este frig.

5. Eşti anemic

Potrivit experţilor de la Mayo Clinic, mâinile şi picioarele reci sunt un simptom comun al anemiei, o condiţie care apare atunci când corpul nu poate produce suficientă hemoglobină.

6. Ai leziuni nervoase

Când avem leziuni nervoase, informaţiile din sistemul nervos central nu circulă de la creier şi măduva spinării către restul corpului, fapt care poate fi tradus prin sentimentul de frig şi amorţeală, în special la nivelul extremităţilor.

7.  Ai probleme cu tiroida

Hormonii produşi de tiroidă joacă un rol major în reglarea metabolismului iar o tiroidă puţin activă sau foarte activă poate avea efecte asupra bătăilor inimii, asupra modului în care procesezi grăsimile şi carbohidraţii, modului în care produci proteine şi modului în care corpul îşi controlează temperatura.

8. Ai fenomenul Raynaud

Fenomenul Raynaud este o tulburare care produce spasme şi îngustarea capilarelor cu scăderea fluxului de sânge către degetele de la mâini şi, mai rar, către urechi, degetele de la picioare, genunchi, nas, mameloane şi buze.

 

×
Subiecte în articol: frig temperatura corpului cauze