x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Cancerul de sân – riscurile cresc și cu 126%! Află când și de ce!

Cancerul de sân – riscurile cresc și cu 126%! Află când și de ce!

14 Oct 2019   •   23:51
Cancerul de sân – riscurile cresc și cu 126%! Află când și de ce!

Cancerul de sân – riscurile cresc și cu 126%! Află când și de ce! Știam deja că tratamentele hormonale pentru simptomele menopauzei, cunoscute sub numele de THMs, cresc riscul de a avea cancer la sân. Însă noile descoperiri sunt îngrijorătoare pentru că relevă o creștere suplimentară a acestui risc, pe termen lung, chiar și la ani mulți după ce aceste tratamente au fost oprite.

Acesta era deja un „secret al lui Polichinele”: administrarea tratamentului pentru simptomele menopauzei crește riscul de a dezvolta cancer de sân. Ceea ce nu știam este că acest risc durează pe termen lung… chiar și la 10 ani de la oprirea medicamentelor!

20-25% dintre femei suferă de simptome ale menopauzei. Tratamentul cu hormoni poate induce cancerul de sân!

Căderea hormonală care are loc în jurul a cincizeci de ani provoacă simptome care pot modifica calitatea vieții, pentru un procent de 20 până la 25% dintre femei. Bufeurile, iritabilitatea, durerile articulare sunt uneori resimțite ca un adevărat calvar. Un calvar pe care tratamentele cu hormoni de menopauză, numite THM, sunt destinate să le amelioreze. Problema este că acești hormoni sunt asociați cu o creștere a riscului de apariție a cancerului de sân.

Cancerul de sân – cum te pot proteja ceapa și usturoiul

Riscul de cancer de sân a crescut cu 35%, pentru femeile aflate sub tratament hormonal

..................

Citește mai departe AICI

×