x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Când Dali bate la uşă...

Când Dali bate la uşă...

de Roxana Jianu    |    21 Feb 2010   •   00:00
Când Dali bate la uşă...
Sursa foto: Roxana Jianu/

Într-o cameră care respiră magie, eleganţa a dat contur cămăşilor, pantalonilor şi sacourilor. A costumelor, pe scurt. "Adevăratele costume se fac la comandă" este motto-ul după care a luat naştere colecţia unică "Ego.Escape" a designerului Alexandru Ciucu.



Invitaţii, printre care şi clienţi VIP, ajung rând pe rând la hotelul de cinci stele care a găzduit prima colecţie de costume bărbăteşti haute couture. După ce primesc câte un pahar de şampanie şi o urare de bun venit la intrare, fac fotografii cu designerul celebru, bliţurile neoprindu-se din "luminat" la propriu întreaga seară.

Apoi, îşi ocupă binevoitor locurile în sala care va da naştere unei poveşti fantasmagorice. Modelele îşi fac apariţia în piese lipsite de simplism, călcând scena pe tonurile instrumentale descrise de trupa Amadeus. Texturile din caşmir, velur şi bumbac ale sacourile sunt mărginite de nuanţe de bronz, argintiu şi orice sclipire metalică de acest fel.

Cămăşile înflorate te trimit pe tărâmuri îndepărtate, la vacanţe exotice în care eşti primit cu căldură de nişte drăguţe cu ghirlande atârnate de gât. Jocurile de culori vii dau năvală peste podium, Ciucu optând pentru sacourile cu nuanţe de fuchsia, auriu şi galben aprins. Mătăsurile imprimate şi brocarturile franţuzeşti sunt câteva dintre materialele folosite pentru costume, al căror ego suprarealist a evadat la prezentare.

Ca accesorii, au fost alese brăţări simbolice, turbane, pălării supradimensionate şi măşti, care te aruncau cu gândul la nişte personaje dintr-un carnaval la Veneţia.

COLECŢIA EGO
Escape reprezintă "întoarcerea la starea de trezie, egouri multiple, monştri haute couture". Prezentarea spectacol a fost inspirată de geniul artistului Salvador Dali şi pusă pe scenă de Ciucu. "Există o lume întreagă a artelor din care un designer de costume bărbăteşti s-ar putea inspira, totuşi oamenii se gândesc că un costum bărbătesc e un costum şi atât", declară acesta.

Cum l-a descoperit pe Salvador Dali, reprezentantul suprarealismului? "Nu ne-am cunoscut întâmplător. Salvador a intrat în viaţa mea fără să bată la uşă. Nu a păşit, a călcat sigur pe parchet. Mi s-a prezentat, apoi el, Suprarealistul, mi-a cerut să îi fac un costum. Nu ştia pentru ce, mi-a spus doar «Urmează un eveniment». Am folosit cele mai fantastice tipare, cele mai bizare ţesături... pentru Salvador. După multe întâlniri, într-o zi, mi-a spus că este ultima sa vizită, şi că pot păstra costumul, pentru că este darul lui pentru mine".

Printre altele, seara s-a bucurat de participarea Casei Regale a României prin Alteţele Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu, al cărei furnizor este Alexandru Ciucu. Prezentarea colecţiei Ego.Escape a luat sfârşit cu o declaraţie a designerului (Love Fashion/ Passion), scrisă pe cuburile negre purtate de modele.

×
Subiecte în articol: stare de lux