x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Efectele telefonului mobil asupra sănătăţii

Efectele telefonului mobil asupra sănătăţii

18 Dec 2017   •   15:34
Efectele telefonului mobil asupra sănătăţii

Departamentul pentru Sănătate din California a avertizat că oamenii trebuie să-şi ţină telefoanele mobile la câţiva metri depărtare pentru a reduce expunerea la radiaţii şi, implicit, efectele asupra sănătăţii, scrie Daily Mail.

Departamentul pentru Sănătate a lansat sfaturi pentru reducerea expunerii la radiaţii, din cauza telefonului mobil, joi,  alături de dovezi cu privire la legătura dintre telefoanele mobile şi apariţia cancerului, lipsa atenţiei, bolile psihice şi apariţia infertilităţii.

Telefoanele mobile transmit informaţii prin intermediul frecvenţelor radio scăzute, ceea ce înseamnă că suntem expuşi radiaţilor. Cercetătorii nu au putut să dovedească, în mod definitiv, dacă radiaţiile telefonului sunt periculoase, însă au fost făcute suficiente studii pe acest subiect, studii urmate de averitzări, în special pentru copii.

Frencvenţele radio pe care telefoanele mobile le folosesc pentru a transmite informaţii nu sunt atât de puternice, însă acestea devin periculoase în funcţie de frecvenţa cu care stăm în apropierea lor.

“Ţinutul unui telefon direct pe corp nu a fost niciodată o idee bună”, a spus dr Devra Davis de la Environmental Health Trust.

Studiile arată că expunerea repetată şi abuzivă la telefonul mobil poate cauza tumori la creier sau urechi.

Cu mai puţin de o săptămână în urmă, Franţa a interzis telefoanele mobile din şcolile primare şi generale. Iniţiativa a fost adoptată, în primul rând, făcând referire la sănătatea mintală a copiilor, în urma îngrijorărilor experţilor cu privire la expunerea la radiaţii.

În plus, studiile din mai multe ţări au arătat că “bărbaţii care ţin telefonul mobil în buzunar pentru mult timp, au un număr foarte mic de spermatozoizi”, afirmă dr. Davis.

×