x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 alimente care PROVOACĂ APARIȚIA ACNEEI. De ce trebuie SĂ TE FEREȘTI!

5 alimente care PROVOACĂ APARIȚIA ACNEEI. De ce trebuie SĂ TE FEREȘTI!

14 Iun 2020   •   11:50
5 alimente care PROVOACĂ APARIȚIA ACNEEI. De ce trebuie SĂ TE FEREȘTI!
Sursa foto: pixabay.com

Dieta joacă un rol important în sănătatea noastră și uneori acneea și problemele noastre de piele se agravează după o masă bogată și cu un meniu... nepotrivit. Un studiu francez dovedește înțelepciunea populară.

Pentru a evita apariția neplăcutelor și dureroaselor „coșuri” specifice acneei precum și a altor probleme ale pielii, trebuie să fii foarte atent la alegerea alimentelor care îți alcătuiesc dieta. Anumite mâncăruri favorizează într-adevăr apariția acneei la vârsta adultă, o dovedește un studiu realizat de Nutrinet-Sante. 

Pentru a determina legătura dintre acnee și alimente, cercetătorii din sondajul Nutrinet-Santé au cerut la aproape 25.000 de adulți francezi să specifice ce au mâncat timp de 24 de ore, în trei ocazii. Acest raport triplu zilnic a fost reînnoit 6 luni mai târziu.

Acneea și dieta occidentală

Oamenii de știință au comparat răspunsurile participanților care aveau acnee, la vârsta adultă, și a celor care aveau pielea curată. Ei au evidențiat diferențe importante în obiceiurile lor alimentare. Persoanele care au multe coșuri, au o dietă cu încărcare glicemică ridicată.
În articolul publicat în revista științifică „JAMA Dermatologie” din 10 iunie 2020, dr. Laetitia Penso, de la Universitatea Paris 13,

...............................................

Citește mai departe AICI

×