x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 tehnici care îți salvează zâmbetul

5 tehnici care îți salvează zâmbetul

30 Ian 2020   •   20:07
5 tehnici care îți salvează zâmbetul
Sursa foto: Foto: Pexels

Zâmbetul este cartea noastră de vizită, fiind unul dintre primele aspecte pe care le observăm atunci când privim o persoană. O dantură sănătoasă și frumoasă nu doar că ne ajută să reducem riscurile apariției afecțiunilor dentare, ci ne ajută și să avem mai multă încredere în propria persoană și să legăm mai des conversații cu cei din jurul nostru. Cu toate acestea, nu toți avem o dantură perfectă, astfel este necesar să știm care sunt tehnicile care ne pot salva zâmbetul și, în același timp, ne pot schimba întreaga viață.  

  1. Nu lăsa cariile dentare să evolueze

Cariile dentare reprezintă una dintre cele mai cunoscute și răspândite afecțiuni dentare. Acestea se formează pe suprafața coroanei dentare și, lăsată netratată, poate duce chiar și la pierderea definitivă a dinților. Durerea resimțită de către persoanele care au carii dentare apare abia în momentul în care aceasta ajunge într-un stadiu avansat, atunci când caria trece de coroana dentară și ajunge la camera pulpară. Medicii specialiști ne asigură că există soluții de tratament pentru orice stadiu în care caria dentară se află. Deși este recomandat să depistăm cariile dentare din timp și să le tratăm în stadiu incipient, atunci când ne prezentăm cu dureri în cabinetul medicului stomatolog, putem beneficia de un tratament endodontic la microscop, astfel încât dintele natural să fie salvat de la extracție și păstrat cât mai mult timp de arcadă.

Tratamentul endodontic este cunoscut de către majoritatea persoanelor și sub denumirea de tratament pe canal și este o opțiune sigură, rapidă și complet nedureroasă, care salvează dintele natural și te scapă de complicații și durerile insuportabile. Acest tip de tratament se realizează cu ajutorul microscopului, care oferă o calitate excelentă a imaginii, ducând la un tratament extrem de precis.

Prevenția dentară este recomandată tocmai pentru a evita momentele în care afecțiunile dentare, de exemplu, cariile, provoacă dureri și necesită intervenții stomatologice de urgență. Prima etapă a formării cariei dentare este reprezentată de demineralizarea smalțului. Cariile pot fi observate încă din această etapă deoarece demineralizarea duce la apariția petelor albe pe suprafața dentară. Odată cu evoluția cariei apar și petele de culoare maronie sau neagră și cavitățile ce progresează până în momentul în care ajung la nervul dintelui. Deși în ziua de astăzi cariile dentare în stadiu avansat nu mai reprezintă o afecțiune ce presupune extracția dintelui, datorită tratamentului endodontic la microscop, este recomandat să acorzi o atenție sporită danturii tale și să mergi la un control stomatologic chiar și atunci când observi o simplă pată de culoare albă pe suprafața dinților.

  1. Aparatul dentar – accesoriul la modă care îți salvează zâmbetul

Tratamentul ortodontic sau aparatul dentar, așa cum este cunoscut de către majoritatea persoanelor, reprezintă o tehnică stomatologică ce salvează o mulțime de zâmbete. Ba mai mult, în ultima perioadă, aparatul dentar a devenit chiar un accesoriu la modă pentru multe persoane care îl consideră un element ce aduce un plus felului în care arată.

Stomatologia a evoluat de-a lungul timpului, odată cu tehnologia, astfel, în ziua de astăzi, ne putem bucura de mai multe tipuri de aparate dentare. Fie că vorbim de cele clasice, cu brackeți metalici, fie că vorbim de cele moderne, cu brackeți din safir, aparate dentare montate pe partea interioară a dinților sau cele complet transparente, personalizate și detașabile, numite alignere, aparatele dentare au același obiectiv, și anume: rezolvarea problemelor de aliniere a dinților și obținerea unui zâmbet frumos care să îți redea încrederea în sine.

În ziua de astăzi, există numeroase soluții stomatologice, unele dintre acestea nici măcar nu pot fi observate de către persoanele din jur. Dacă ai nevoie de un aparat este bine să mergi la un consult stomatologic și să afli de la medic care este soluția potrivită pentru tine.

  1. Coroanele dentare – tehnica stomatologică care îți schimbă întreaga viață

Coroanele dentare reprezintă acele lucrări protetice care te ajută să ai din nou un zâmbet strălucitor și sănătos. Această tehnică te ajută să îți recapeți rapid și fără durere încrederea că dantura ta va fi la fel de admirată ca altădată.

Coroanele dentare reprezintă o tehnică stomatologică prin care dinții deteriorați sunt înveliți complet de material ceramic, acestea au atât rol estetic, cât și de corectare a formei și alinierii dinților.

Conform Asociației Dentare Americane, coroanele dentare pot fi utilizate și pentru a proteja un dinte slăbit de fracturare sau care a fost tratat pe canal, dar și pentru restaurarea celor care au fost afectați aproape în totalitate de carie. Culoarea coroanelor dentare este foarte asemănătoare cu cea a dinților naturali, de aceea te vei putea bucura de un zâmbet frumos, cu aspect natural.

  1. Fațetele dentare – soluția pentru un zâmbet fără defect

Un zâmbet perfect, lipsit de orice fel de imperfecțiuni nu mai este doar un vis. Stomatologia modernă vine în ajutorul nostru și ne ajută să avem zâmbetul mult dorit. Fie că vorbim despre o culoare ușor gălbuie a dinților, ce nu mai poate fi corectată cu ajutorul altor tratamente, fie că vorbim despre spațiul inestetic dintre dinți sau despre mici imperfecțiuni de la nivelul acestora cum ar fi fisurile, fațetele dentare au rolul de a acoperi detaliile care te deranjează și de a crea un aspect natural și frumos.

Fațetele dentare reprezintă o tehnică stomatologică modernă care ne poate ajuta să avem într-un timp scurt și fără durere zâmbetul la care am visat dintotdeauna. Dacă și tu îți dorești o dantură perfectă, atunci întreabă-ți medicul stomatolog despre această procedură și îndeplinește-ți visul, vei avea mai multă încredere în tine și vei arăta mult mai tânăr.

  1. Rutina îngrijirii orale – cel mai important pas pentru o dantură perfectă

Intervențiile stomatologice reprezintă cu adevărat un ajutor de nădejde pentru dantura noastră, însă atenția acordată îngrijirii orale nu trebuie neglijată. Odată ce avem grijă să ne periem dinții de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, să utilizăm ața dentară și apa de gură și să mergem la controalele stomatologice periodice, ne asigurăm de faptul că dinții noștri sunt sănătoși și frumoși, iar riscurile apariției problemelor stomatologice sunt din ce în ce mai scăzute.

×