Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cancer la ficat: consumul de cafea reduce riscul la jumătate

09 Noi 2019

Conform unui nou studiu, o cană de cafea, dimineața, ar putea reduce la jumătate riscul de a dezvolta un cancer la ficat. Ceașca de cafea poate oferi, deci, un beneficiu mai mare decât trezirea.

Conform acestui nou studiu, cafeaua poate adăuga un punct esențial pe lista efectelor benefice pe care le are. Prezentat deja ca un leac pentru obezitate, un adevărat elixir al tinereții sau ca o băutură bună pentru inimă … nectarul negru ar proteja ficatul de cancer.

Cafeaua combate dezvoltarea celulelor canceroase

Oamenii de știință au examinat starea de sănătate a aproape 500.000 de oameni, dintre care trei sferturi au consumat cafea (365.157 de participanți). Ei au descoperit că pasionații de cafea prezentau 50% mai puține riscuri să aibă carcinom hepatocelular, cel mai frecvent cancer de ficat primar la adulți. Analizele au inclus și consumul de alcool, fumatul și obezitatea. Potrivit echipei, riscurile scad cu 13% la fiecare ceașcă băută zilnic.

Autorul principal al cercetării, Kim Tu Tran, a detaliat mecanismul care ar putea explica acest efect benefic: „Cafeaua conține antioxidanți și cofeină, care pot proteja împotriva cancerului”. Semințele plantei de cafea conțin polifenoli, cunoscuți pentru rolul lor de antioxidanți.

Cu toate acestea, avertizează expertul, „consumul de cafea nu este la fel de protector împotriva cancerului de ficat, precum renunțarea la fumat, reducerea consumului de alcool sau pierderea în greutate”.

Cancer la ficat –  ce diferențe sunt între cafeaua instant, cafeaua clasică și cea decafeinizată?

.................

Citește mai departe AICI

Ultima oră
Alte titluri din: Medicul de familie
Care sunt semnele de avertizare în primele 5 tipuri de cancer? Care sunt semnele de avertizare în primele 5 tipuri de cancer?
Cancerul cerebral – simptome, diagnostic, tratament Cancerul cerebral – simptome, diagnostic, tratament
Mai multe titluri din: Medicul de familie
Antena3.ro „Sunt disperat să-mi găsesc o iubită, dar toate femeile fug de mine când le spun secretul meu din dormitor. Ce Dumnezeu să mai fac?”
Libertatea.ro El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații
A1.ro Previziune sumbră pentru România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva de 100 de ani! Până când va ține...
IncomeMagazine.ro BestJobs: Speranța de angajare a tinerilor a crescut în 2019
Observator.ro Horoscop 21 noiembrie