Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

O băutură comună scade riscul de Alzheimer și Parkinson. E incredibil despre ce anume e vorba

09 Oct 2019

Consumul acestei băuturi ar putea reduce riscul de dezvoltare a bolilor Alzheimer si Parkinson, conform rezultatelor unui studiu realizat recent de o echipa de cercetatori din Canada.

“Consumul pare sa prezinte o anumita corelatie cu o scadere a riscului de a dezvolta bolile Alzheimer si Parkinson”, a declarat dr. Donald Weaver, codirector al Krembil Brain Institute din cadrul Krembil Research Institute.

“Am dorit, insa, sa investigam de ce se intampla acest lucru, ce compusi sunt implicati si care este impactul lor asupra declinului cognitiv asociat varstei”, a adaugat cercetatorul.

Echipa de oameni de stiinta a analizat trei tipuri de ingrediente aflate în compoziția acestei băuturi cu efect în reducerea riscului de Alzheimer și Parkinson.

Debutul bolii Parkinson a coborât la vârsta de 40 de ani

Sindromul Italia – o nouă boală depresivă îi alertează pe psihiatri

Cercetatorii au identificat un grup de compusi cunoscuti sub numele de fenilindane. Acesti compusi pot preveni – sau mai degraba pot inhiba – aglomerarea a doua fragmente de proteine (beta-amiloide si tau), comune in caz de Alzheimer si Parkinson.

Oamenii de stiinta au observat un efect protector mai mare in cazul................

Află mai multe detalii și NUMELE acestei băuturi care scade riscul de Alzheimer si Parkinson.

Ultima oră
Alte titluri din: Medicul de familie
Boala Addison – cauze, diagnostic, tratament Boala Addison – cauze, diagnostic, tratament
Terapia genică, recomandată în tratamentul pentru Leucodistrofia metacromatică (boala care distruge materia albă din creier) Terapia genică, recomandată în tratamentul pentru Leucodistrofia metacromatică (boala care distruge materia albă din creier)
Mai multe titluri din: Medicul de familie
Antena3.ro Mihai a plecat în Marea Britanie să lucreze pentru o companie uriașă. A ajuns să doarmă în gări și în trenuri, după ce a înțeles pe propria piele cum este sistemul britanic. Acum se gândește tot mai mult la România
Libertatea.ro Un bărbat care a reclamat un transport de lemne a primit a 2-a zi un plic. Ce conținea
A1.ro A dat frâu liber pasiunii și a ajuns direct la spital! Femeie de 43 de ani, operată de urgență după ce a acceptat o practică bizară în amor
IncomeMagazine.ro BestJobs: Speranța de angajare a tinerilor a crescut în 2019
Observator.ro Horoscop 22 octombrie