x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie O femeie s-a îmbolnăvit de hepatită autoimună după ce a luat suplimente din turmeric

O femeie s-a îmbolnăvit de hepatită autoimună după ce a luat suplimente din turmeric

18 Sep 2018   •   16:23
O femeie s-a îmbolnăvit de hepatită autoimună după ce a luat suplimente din turmeric

O femeie, în vârstă de 71 de ani, al cărei nume nu a fost dezvăluit, a dezvoltat hepatită, după ce a consumat suplimente din turmeric timp de opt luni, notează Daily Mail.

Femeia părea perfect sănătoasă, însă la un control de rutină i s-a spus că are un nivel anormal de ridicat de enzime în ficat. Specialiştii nu au înţeles ce a cauzat leziuni ale ficatului, până când femeia a recunoscut că a luat suplimente din turmeric “ieftine”, după ce a citit că reduc riscul de accident vascular cerebral.

Femeia a încetat să mai ia suplimentele după ce a descoperit pe Internet că acest condiment poate cauza leziuni asupra ficatului. După un an de la ultimul supliment din turmeric consumat, ficatul a început să funcţioneze din nou normal, fără să fie nevoie de tratament.

Analizele au descoperit că aceasta suferă de hepatită autoimună.  Boala apare atunci când sistemul imunitar al unei persoane începe să atace ficatul, cauzând inflamaţii.

Doctorii, de la Universitatea din Arizona, Tuscon, au crezut iniţial că leziunile ficatului au apărut pentru că femeia a luat 20 de medicamente şi suplimente în fiecare zi, atât pentru probleme ale tiroidă, cât şi pentru alte afecţiuni. Cu toate acestea, după examinări s-a descoperit că leziunile nu au fost cauzate de medicamente. În schimb, după ce femeia a renunţat la suplimentele de turmeric, nivelul enzimelor a revenit la normal.

×