x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Retenția de apă: Cum să elimini balonarea

Retenția de apă: Cum să elimini balonarea

15 Mar 2019   •   20:33
Retenția de apă: Cum să elimini balonarea

Termenul medical folosit pentru retenția de apă (reținerea apei în organism) este edem. Această condiție apare atunci când are loc reținerea patologică de lichid în țesuturile organismului, în special în țesutul conjunctiv.

In mod normal, lichidul din tesuturi este drenat de sistemul limfatic care actioneaza ca un filtru (preia si inlatura toxinele, reziduurile si deseurile celulare, apa, grasimile, bacteriile, etc.) si apoi limfa este deversata in fluxul sangvin.

Daca te trezesti cu mainile umflate, te strang pantaloni care iti venau pana de curand, e foarte posibil sa nu fie vorba de grasime, ci de balonare si / sau un surplus de apa acumulat in tesuturile tale.

Ca sa scapi rapid de retentia de apa si balonare, incearca pentru numai 4 zile sa inlocuiesti unele alimente din dieta ta normala cu urmatoarele alimente sugerate de la expertii Prevention.com.

1. Renunta la sare

Inlocuieste condimentele cu multa sare (vegeta, concentrate de supe, sosurile de salate gata preparate) si la alimentele prelucrate (mezeluri orice alta branza inafara de branza de vaci, etc.) si adauga aroma mancarurilor cu legume, menta, rozmarin, etc. si cat mai putina sare adaugata de tine, ca sa poti controla cantitatea.

De ce? Cand consumi mai multa sare, retentia de apa in organism este mai pronuntata, ceea ce duce la maini, picioare si fata umflate, te vei simti mai greoaie si vei cantari mai mult din cauza apei retinute in tesuturi.

2. Renunta la...............

Citește mai departe AICI

×