x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Sfatul medicului. DIABETUL ZAHARAT. Ce trebuie să știi despre el. Cum îl TRATEZI

Sfatul medicului. DIABETUL ZAHARAT. Ce trebuie să știi despre el. Cum îl TRATEZI

12 Noi 2016   •   20:35
Sfatul medicului. DIABETUL ZAHARAT. Ce trebuie să știi despre el. Cum îl TRATEZI

Diabetul este o alta afectiune care afecteaza anual intre 25 si 50 de milioane dintre locuitorii planetei. Afectiunile de orice tip s-au accentuat in ultimii 35 de ani. Diabetul corespunde, ca si numar de cazuri in statisticile medicale, cu procentajele infarctului miocardic.

Ambele tipuri de diabet, in mare parte, sunt interconectate. Diabetul este produs de tulburari pancreatice si de imposibilitatea acestui organ de a produce suficienta insulina. Insulina este hormonul care ajuta la mentinerea nivelului normal de glucoza in sange si distribuirea acesteia in tesuturi, in functie de necesitati.

Diabetul juvenil de tip I se caracterizeaza prin deficit de insulina. Este considerata cea mai grava forma de diabet si afecteaza copiii si adolescentii, avand in vedere ca pancreasul copiilor si al adolescentilor este atacat frecvent de diferite viroze. Este posibil ca bolnavii de diabet sa prezinte si o predispozitie genetica. Persoanele care sufera de diabet tip I juvenil trebuie sa se trateze cu insulina toata viata.

La o varsta mai inaintata apare diabetul de tip II, cand organismul produce suficienta insulina, dar celulele nu reactioneaza la prezenta insulinei. Insulina intra in celule prin niste pori denumiti receptori. Cand acesti receptori sunt blocati cu grasimi sau colesterol devin insensibili, iar insulina nu mai poate patrunde in celule. 

Cum poți remedia asta?

.................

Citește mai departe AICI

×