x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cinci plante care previn apariția inflamațiilor

Cinci plante care previn apariția inflamațiilor

09 Oct 2017   •   11:21
Cinci plante care previn apariția inflamațiilor

Alături de tratamentul recomandat de medic, pentru a combate inflamațiile, folosește și aceste remedii naturale cu antiinflamator, scrie clicksanatate.ro.

Anghinare, contra inflamațiilor digestive

Consumată ca atare sau sub formă de ceaiuri, anghinarea îți aduce un tip de fibră vegetală numită inulină care scade riscul apariției de inflamații gastrice și intestinale. Încetineşte absorbţia intestinală şi producerea de probiotice indispensabile bunei funcţionări a florei intestinale. Ceaiul de anghinare se prepară din 2 linguriţe de plantă mărunţită şi 250 ml de apă clocotită pe care le ții la infuzat 15 minute, apoi strecori.

Rozmarin, indicat pentru ficat

În salate, peste fripturi sau peşte, rozmarinul conferă acizi fenolici antiinflamatori şi flavonoide care încetinesc dezvoltarea unor tipuri de cancere. Reţine că infuzia de rozmarin previn și inflamaţiile hepatice și ORL.

Ghimbir și condimente antiinflamatoare

Alături de cuișoare și turmeric, ghimbirul reduce riscul inflamaţiilor. Condimentele sunt asociate în pudra de curry, un condiment indian care conţine capsaicină, substanţă antiinflamatorie responsabilă şi pentru gustul picant. Aceeaşi capsaicină se găseşte şi în ardeiul iute.

×
Subiecte în articol: inflamații plante