x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Divortul dauneaza grav sanatatii!

Divortul dauneaza grav sanatatii!

01 Iun 2018   •   13:04
Divortul dauneaza grav sanatatii!

Oamenii de stiinta americani au reusit, in cadrul unui studiu de lunga durata, sa identifice o legatura intre persoanele divortate si riscul unui deces timpuriu. Cercetatorii si-au publicat rezultatele muncii lor in revista Annals of Behavioral Medicine.

 

Noul studiu al oamenilor de stiinta de la Universitatea Arizona identifica unul dintre cei mai probabili factori care provoaca moarte timpurie.

In opinia specialistilor, dupa divort oamenii incep sa fumeze mai mult, reducand la strictul necesar activitatile fizice. Oamenii de stiinta au analizaat datele celor 5786 de participanti la studiu.

Dintre acestia, 925 erau despartiti, restul fiind casatoriti. Din raspusurile primite, cercetatorii au stabilit nivelul de satisfactie, de fericire, gradul de implicare in diferite activitati si pasiunea pentru fumat.

Rezultatele au sacaat, pentru ca persoanele divortate au prezentat un risc de moarte prematura cu 46% mai mare decat cele casatorite.

De asemenea, cei divortati au afisat un nivel al satisfactiei de viata mult mai scazut si, in general, o stare de sanatate considerabil mai vulnerabila.

×