x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Beneficiile renunțării la zahăr. Cu siguranță te vor motiva să spui adio dulciurilor

Beneficiile renunțării la zahăr. Cu siguranță te vor motiva să spui adio dulciurilor

13 Oct 2017   •   16:13
Beneficiile renunțării la zahăr. Cu siguranță te vor motiva să spui adio dulciurilor

Renunțarea la zahăr poate avea o mulțime de beneficii asupra stării de sănătate. Nu este ușor de făcut, dar merită să încerci. Iată și beneficiile renunțării la zahăr, care te pot convinge să renunți la dulciuri pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate, pe termen lung.

O mică gustare dulce nu strică, însă porția zilnică recomandată de medici este de maximum 6 lingurințe de zahăr în cazul femeilor și 9 în cazul bărbaților.

În loc de alimentele procesate, cu zahăr, poți alege soluții naturale, pline de vitamine și minerale: legume și fructe, în funcție de preferințele tale.

Iată care sunt beneficiile renunțării la zahăr

Tenul va arăta mai tânăr

Studiile au arătat că zahărul din sânge (în funcție de cantitatea consumată) creează un efect de domnio, care afectează fermitatea și elasticitatea pielii. Vrei să scapi de ridurileapărute prea devreme? Redu cantitatea de zahăr și vei vedea cum liniile fine vor dispărea, susțin cercetătorii.

Te vei simți mai energizat

Zahărul este un simplu carbohidrat. Asta înseamnă că este digerat rapid și intră repede în fluxul sanguin, asigurându-ți energia de care ai nevoie. Cu toate acestea, pentru că este digerat rapid, zaharul… te poate lăsa în pană. Ce e de făcut? Când simți nevoia să de o gustare energizantă, alege alimente sărace în zahăr și bogate în proteine sau grăsimi, cum ar fi migdalele. Pentru că durează mai mult să se digere, ele îți vor oferi o doză mai lungă de energie.

 

Citeste continuarea pe ideisanatoase.ro

 

×
Subiecte în articol: zahăr