x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Care sunt dulciurile care nu îngrașă – LISTĂ

Care sunt dulciurile care nu îngrașă – LISTĂ

13 Sep 2017   •   19:30
Care sunt dulciurile care nu îngrașă – LISTĂ

Am primit de foarte multe ori, de când am pornit acest blog, întrebarea: ce dulciuri pot să mănânc fără să mă îngraș, așadar am zis că răspunsul merită un articol dedicat. 

V-am spus, până acum, de nenumărate ori ce NU trebuie să mâncați, în materie de dulciuri, și poate părea că răspunsul la întrebarea de mai sus ar fi: mai nimic. :)) Ei, situația nu este chiar atât de gravă. Fac o listă, s-ar putea să nu-mi iasă una completă dar, la urma urmei, mi-am propus să postez zilnic pe blog așa că trebuie să mai rămân cu subiecte. :))

1. Fructe

Desigur v-ați gândit deja la asta. :)) Stați liniștiți că suntem abia la punctul 1. :)) Dar trebuia să încep prin a vă spune că fructele sunt cea mai bună sursă de glucide și cea mai sănătoasă. Iar unele sunt chiar foarte dulci. De exemplu mango, care este și bogat în nutrienți deci vă ajută în multe alte feluri.

Atenție, însă, am mai spus și repet: fructele se mănâncă la distanță de orice altă masă, în jur de 2 ore, ca gustare sau ca masă în sine și în prima parte a zilei. Nu sunt indicate seara pentru că fermentează deci îngreunează digestia și vă balonează.

2. Smoothie-uri și shake-uri

Sunt foarte la modă în ultimul timp. Puteți amesteca tot felul de fructe, iaurt, lapte de migdale și orice din gama nucilor.

3. Iaurturi cu fructe și înghețate făcute în casă

Iaurtul la care adăugați fructele preferate mâncat ca atare sau pus la congelator și transformat în înghețată este delicios și sănătos.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: dulciuri