x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate China spune că pandemia de coronavirus va lua sfârșit în maxim o lună. În celelalte state infecția se va termina în iunie

China spune că pandemia de coronavirus va lua sfârșit în maxim o lună. În celelalte state infecția se va termina în iunie

19 Mar 2020   •   13:23
China spune că pandemia de coronavirus va lua sfârșit în maxim o lună. În celelalte state infecția se va termina în iunie
Sursa foto: pixabay.com

Cercetătorii din China consideră că cea mai dificilă perioadă a pandemiei de coronavirus a trecut și măsurile stricte de izolare care au fost luate până acum au fost suficiente pentru a controla răspândirea virusului, relatează Reuters. Aceștia mai susțin că infecția se va sfârși și în celelalte state până în iunie. 

Ei rămân în continuare precauți față de persoanele care vin din alte țări.

Aceștia contracarează temerile occidentalilor privind un al doilea val de infecție
"Din punctul meu de vedere, un al doilea val, o epidemie locală în China, nu ar trebui să ne îngrijoreze foarte tare", a declarat Cao Wei, director adjunct la Departamentul de Boli Infecţioase al Union Medical College Hospital din Beijing.
Aceasta a mai precizat că va mai fi nevoie de circa o lună până când China va emite o opinie finală.

OMS a anunțat că pandemia a atins vârful la sfârșitul lunii februarie în China.

Un consilier guvernamental chinez, Zhong Nanshan, care a participat și la oprirea virusului SARS în 2003, a declarat că aceasta s-ar putea sfârși până în iunie și pentru celelalte țări.

Pentru prima oară de la izbucnirea pandemiei, în noiembrie 2019, ieri nu a fost raportat niciun  caz de infectare în Wuhan. 

Preşedintele SUA, Donald Trump, este unul dintre cei care au sugerat că este posibil ca COVID-19 să dispară de la sine pe măsură ce temperaturile cresc în emisfera nordică.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus China sfarsit