x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să scapi de durerea de spate printr-o metodă simplă

Cum să scapi de durerea de spate printr-o metodă simplă

12 Feb 2019   •   17:00
Cum să scapi de durerea de spate printr-o metodă simplă

Durerea de spate poate fi debilitantă, însă mișcarea și exercițiul sunt esențiale în a micșora senzația de disconfort și a accelera procesul de recuperare, conform Express. Experții spun că există o metodă populară și ieftină care poate reduce durerea de spate.

Această durere este foarte comună, afectând aproape o treime din britanici în fiecare an. Durerea la partea inferioară a spatelui, cunoscută drept lumbago, este în mod special frecventă, chiar dacă poate fi simțită oriunde de-a lungul coloanei verticale.

Condiția nu este de obicei serioasă și dispare în mod natural în câteva zile, săptămâni sau luni, depinzând de severitate și de cauză. Însă, durerea de spate poate împiedica ducerea la bun sfârșit a multor activități de zi cu zi.

Dacă suferiți de durere de spate, ar putea fi tentant să stați în pat sau pe canapea până trece durerea. Dar, din potrivă, lispa mișcării poate înțepenii mușchii și accentua durerea.

Așadar, activitatea și exercițiul pot ajuta la diminuarea simptomelor și pot accelera procesul de vindecare prin întărirea mușchilor și îmbunătățirea flexibilității.

„Stați cât de activi posibil și încercați să duceți la bun sfârșit activitățile zilnice, acestea sunt cele mai importante lucruri pe care le puteți face, deoarece statul pe o perioadă îndelungată face mai rău decât bine”, a transmis National Healt Service din Marea Britanie.

 

×
Subiecte în articol: durere de spate metodă simplă miscare