x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Perioade scurte de infometare incetinesc imbatranirea!

Perioade scurte de infometare incetinesc imbatranirea!

05 Mai 2018   •   21:33
Perioade scurte de infometare incetinesc imbatranirea!

Oamenii de stiinta americani au ajuns la concluzia ca scurte perioade de infometare reprezinta un mijloc eficient impotriva imbatranirii. Renuntarea la mancare pentru 24 de ore numai ofera posibilitatea stoparii temporare a procesului de imbatranire a celulelor stem intestinale si refacerea lor.

 

Problema este ca, odata cu inaintarea in varsta, celulele stem intestinale isi reduc din capacitati, incepand sa imbatraneasca. Acest lucru genereaza vulneabilitate la infectii, la dezvoltarea de tumori, etc. 

Specialistii americani au efectat o serie de experimente, pe durata carora soarecii de laborator nu au fost hraniti 24 de ore. Analize ulterioare au aratat ca respectivele celulele si-au modificat, practic, functiile, incepand sa produca acizi grasi in loc de glucoza. 

Acest proces pune in miscare factori de transcriptie, care reglementeaza activitatea genelor participante la metabolismul acizilor grasi.

Dupa ce factorii de transcriptie isi termina munca, infometarea nu mai poate ajuta la o amplificare a regenerarii. Specialistii intentioneaza sa analize mai in detaliu acest proiect, pentru a pune la punct un preparat medicinal.

×