×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Renunţă la apa minerală! Riscurile pe care le prezintă

17 Iul 2017

Apa carbogazoasă este plăcerea vinovată a persoanelor cu un stil de viaţă sănătos şi încercarea de a adera la o viaţă sănătoasă a persoanelor care nu duc cel mai sănătos stil de viaţă. În realitate, apa carbogazoasă nu este cea mai înţeleaptă alegere, după cum notează indy100.

Acidul pe care îl simţim vine din adăugarea de dioxid de carbon ţinut sub presiune, fapt ce rezultă în apă cu un conţinut slab de acid carbonic.

Adam Thorne, un dentist din Londra de pe Harley Street, a afirmat că efectele secundare ale apei carbogazoase sunt destul de alarmante. “Cei mai mulţi oameni habar n-au că apa carbogazoasă este extrem de acidă, are pH3, raportat la nivelul de aciditate. Bulele erodează smalţul dinţilor, iar în timp apa carbogazoasă poate duce la dureri dentare şi îngălbenire.”, a spus Adam Thorne.

“Ştim că băuturile acidulate consumate în mod frecvent pot cauza eroziunea smalţului dinţilor. Aditivii de aromă prezenţi în multe ape carbogazoase le fac să fie acide, iar aceste arome trebuie să fie percepute ca având potenţial eroziv.

Aroma, şi nu carbonatarea, este cea care scade pH-ul (creşte aciditatea) la un nivel cu potenţial eroziv pentru smalţul dentar.

Studiile de laborator au arătat că apa fără arome, carbogazoasă sau nu, are un potenţial eroziv foarte scăzut şi nu reprezintă un risc pentru smalţul dentar.”, a spus un purtător de cuvânt al Asociaţiei Dentare Americane, Edmond R. Hewelett.

În plus, Edmond R. Hewelett ne sfătuieşte să avem moderaţie când consumăm apă aromată, iar, în ceea ce priveşte apa carbogazoasă, Hewlet recunoaşte că nu au fost făcute suficiente studii referitoare la efectele ei adverse.

 

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Campanie Jurnalul Național. Care sunt pericolele din sticlele de apă minerală Campanie Jurnalul Național. Care sunt pericolele din sticlele de apă minerală
Apa carbogazoasă, un pericol pentru sănătate? Apa carbogazoasă, un pericol pentru sănătate?
Alte titluri din: Starea de sanatate
Mecanismul de obținere a certificatului de încadrare în grad de handicap, explicat pas cu pas Mecanismul de obținere a certificatului de încadrare în grad de handicap, explicat pas cu pas
Horoscop 11 iulie: Scorpionii au nevoie de somn! Horoscop 11 iulie: Scorpionii au nevoie de somn!
Mai multe titluri din: Starea de sanatate
Antena3.ro „Am 19 ani și sunt o femeie întreținută. M-am cuplat cu un bărbat mai în vârstă, dar recent am aflat ce secret cumplit îmi ascundea. Nu știu ce să fac”
Libertatea.ro Filmare bombă cu Brigitte Năstase. După pozele cu ea goală...
A1.ro Situație REVOLTĂTOARE într-un liceu: o profesoară îi trimitea poze NUD și mesaje cu conținut SEXUAL unui elev
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?
Observator.ro Horoscop 18 iulie 2018. Bani, dragoste furată și un secret șocant