Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Studiu: Vitamina D nu ajută la prevenirea ori tratarea infecției cu COVID-19

22 Mai 2020

Vitamina D nu ajută la prevenirea ori tratarea infecției cu COVID-19, arată un studiu publicat de BMJ Journals, citat de EFE. Cercetarea a fost realizată de oameni de știință din Marea Britanie, Europa şi SUA. 

Această substanță este un hormon produs de piele, în urma expunerii la soare, şi ajută la reglarea cantităţii de calciu şi fosfor din organism, necesare pentru sănătatea oaselor, dinţilor şi a muşchilor.

"Un nivel adecvat de vitamina D în corp este crucial pentru sănătatea noastră, un nivel prea scăzut poate duce la rahitism sau la osteoporoză, dar o cantitate prea mare poate determina o creştere a nivelului de calciu în sânge, ceea ce ar putea fi dăunător", a avertizat Sue Lanham-New, de la Department of Nutritional Sciences al Universităţii din Surrey, şi principala autoare a studiului.

Mai multe rapoarte neverificate au transmis că doze mari de vitamina D (peste 4000IU/d) ar putea reduce riscul îmbonăvirii de COVID-19 şi ar trata infecția.

Cercetătorii au studiat baza ştiinţifică a acestor afirmaţii, și au ajuns la concluzia că nu există o legătură clară între consumul de vitamina D şi rezistenţa la infecţiile respiratorii.

Persoanelor care nu petrec timp în aer liber ori sunt obligate la izolare, neputând-se expune la soare, de unde organismul preia vitamina D, li se recomandă să ia suplimente cu această vitamină, dar sub recomandări stricte.

Suplimente de vitamina D, de 10 micrograme pe zi, sunt necesare în lunile de iarnă, în perioada octombrie - martie, ori pe toată durata anului dacă expunerea la lumina soarelui este limitată. Aportul de vitamina D poate fi obținut și din unele alimente, precum peştele, carnea roşie, gălbenuşul de ou şi cerealele.

Ultima oră
Alte titluri din: Starea de sanatate
Studiu: 20% dintre suceveni au dezvoltat anticorpi la COVID-19 Studiu: 20% dintre suceveni au dezvoltat anticorpi la COVID-19
COVID se poate răspândi și prin „ceaţa” ţigărilor electronice COVID se poate răspândi și prin „ceaţa” ţigărilor electronice
Mai multe titluri din: Starea de sanatate
Antena3.ro O româncă întoarsă în Italia a avut parte de o surpriză neplăcută, atunci când a ajuns acasă. Dormea chiar acolo!
Libertatea.ro Rareș Bogdan dezvăluie ce măsură radicală a luat Orban după ce a fost fotografiat fumând
A1.ro Cea mai periculoasă informație ce a apărut despre COVID-19, demontată! Medicii trag semnalul de alarmă: „Nu e de glumit! E big fake news!”
IncomeMagazine.ro BestJobs: Speranța de angajare a tinerilor a crescut în 2019
Observator.ro Șoferul vitezoman din Botoșani a transmis Live, pe Facebook, momentul impactului devastator (Video)