x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului

29 Iun 2019   •   21:32
7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului

Ficatul nostru este adesea suprasolicitat, ceea ce duce la probleme digestive. Există multe modalități eficiente și simple de a vă detoxifica ficatul, astfel încât să funcționeze din nou la maximum.

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului #1 Ridichea neagră

Drenarea ficatului cu ajutorul plantelor este recomandată de nutriționiști și hepatologi. „Plantele medicinale sunt cel mai bun mod de a detoxifica ficatul”, spune Christopher Vasey, naturopat și autor de cărți de gen din Elveția. Între acestea, un rol aparte îl joacă ridichea neagră.

Ridichea neagră este un stimulent al ficatului care acționează și asupra vezicii biliare. „Aceste plante de tip colagog pot dubla producția de bilă””, explică Vasey.

Pentru a sustine ficatul în munca sa, este recomandabil să se facă cure pentru 1 sau 2 luni, toamna și primăvara sau când apare necesitatea, cu 3 prize luate înainte de mese, zilnic. Puteți găsi ridiche negru sub formă de fiole, capsule sau tinctură.

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului #2 Polenul

Polenul este un alt aliat al detoxifierii ficatului. Polenul conține metionină, un aminoacid, în concentrație mare (3,5g la 100g). Este un puternic detoxifiant al ficatului. Ajută la eliminarea toxinelor.

Pentru rezultate, trebuie să faceți un tratament de o lună sau două luni. Dozajul potrivit: 2 până la 3 lingurițe pe zi. Polenul este un supliment alimentar foarte stimulant. Poate incita pe unii oameni. Dacă este cazul dvs., o linguriță de o zi de polen este suficientă.

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului #3 Apele minerale sulfurate

Sulful este benefic pentru ficat: stimulează producția bilei, activează enzimele implicate în detoxifiere și neutralizează metalele grele, promovează oxigenarea și este o componentă de aminoacizi utilă pentru curățarea ficatului. Una dintre modalitățile simple de a furniza sulf ficatului este de a bea ape minerale care au un conținut ridicat de sulf. Acestea vor ajuta ficatul să neutralizeze toxinele.

Pentru a beneficia de efectul lor, beți 1,5 până la 2 l pe zi timp de câteva luni.

7 sfaturi pentru detoxifierea ficatului #4 Sticla cu apă fierbinte

...............

CItește mai departe AICI

×