x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Anemia se tratează cu mâncare chinezească. Află 5 rețete de gătit acasă

Anemia se tratează cu mâncare chinezească. Află 5 rețete de gătit acasă

09 Ian 2019   •   00:15
Anemia se tratează cu mâncare chinezească. Află 5 rețete de gătit acasă

Consecință a dietei sărace în vitamine și minerale, de pe durata sezonului rece, anemia este un rezultat al reducerii globulelor roșii din sânge și, în consecință, scăderea cantității de oxigen pe care acesta o transportă.

“Primele simptome sunt pierderea apetitului, apariția amețelilor și a sunetelor din urechi, instalarea constipației, a iritabilității și durerilor de cap. Este interesant de observat faptul că, în China, anemia este un fenomen foarte rar. Statisticile arată că în această țară, acumulările de fier în organismul chinezilor sunt mult mai mari decât la locuitorii Statelor Unite. Cercetătorii științifici care au analizat aceste lucruri și cauzele lor au constatat că nu hrana chinezilor este mai bogată în fier, ci preparatele realizate în tigăile de oțel (deja, vestitele wok-uri) , precum și existența unei cantități mari din acest element în praful respirat de chinezi”, a declarat Adrian Florea, președintele Fundației Române Qitaky.

Acesta ne recomandă câteva remedii simple pentru combaterea anemiei:

Mâncare de Tofu și albuș de ou

Tocănita de ficat și spanac

Mâncare de curmale cu orez

Mâncare de bureți și curmale

Rinichi în stil chinezesc

×